Αμυγδαλωτά με λεμόνι

Υλικά  για περίπου 30-40 κομμάτια

►    750    γρ. αμύγδαλο αποφλοιωμένο

►    300    γρ. άχνη

► 25-30    γρ. μέλι

► 20-25    γρ. χυμό λεμονιού

►        4    ασπράδια αυγών

Για την επικάλυψη

►      50    γρ. χυμό λεμονιού

►      50    γρ. ζάχαρη

►        ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

1.   Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ για να αποκτήσουν υφή σκόνης.

2.   Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και σταδιακά ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη. Μόλις δέσει η μαρέγκα την αδειάζουμε στο τριμμένο αμύγδαλο μαζί με τον χυμό λεμονιού και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα, αφήνουμε το μείγμα για 10-15 λεπτά να «ξεκουραστεί».

3.   Πλάθουμε σε μικρά οβάλ σχήματα, τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα ή αλευρωμένη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

4.   Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσουν και τα αλείφουμε σε όλη τους την επιφάνεια με τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη που έχουμε κάνει σιρόπι βράζοντάς την για 1 λεπτό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα πασπαλίζουμε με άχνη. Τα διατηρούμε σκεπασμένα.

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ