Εύκολο "κρουασάν" για ένα απολαυστικό πρωϊνό

Μια γρήγορη συνταγή για ένα εύκολο κρουασάν-ψωμάκι, ιδανικό για το Κυριακάτικο πρωϊνό, χωρίς ζάχαρη.

Υλικά για 12 "κρουασανάκια*":

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. αλεύρι βιολογικό λευκό ή ολικής
  • 1 κουτ. σούπας baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι

Σε ένα μπώλ χτυπάμε το βούτυρο έως ότου ασπρίσει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.

Σε ένα άλλο μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι

Ρίχνουμε το μείγμα από το αλεύρι μέσα στο μείγμα με το γιαούρτι και πλάθουμε για λίγα λεπτά μέχρι να φτιάξουμε μια ωραία ελαστική ζύμη.

Αφήνουμε τη ζύμη 1/2 - 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί

Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο, κόβουμε 2 μεγάλα τετράγωνα φύλλα λαδόκολλας, και τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα στα 2 φύλλα.  

Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ή με το χέρι, πιέζουμε και ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο - σχήμα πίτσας, πάχους 20χιλ. (έτσι αποφεύγουμε το επιπλέον αλεύρι καθώς η ζύμη δεν κολλάει στη λαδόκολλα).

Κόβουμε με τη ροδέλα της πίτσας σε 12 ίσα τρίγωνα κομμάτια. Τυλίγουμε κάθε κομμάτι από τη βάση του προς την κορυφή σε ρολό, και έπειτα φέρνουμε τις 2 άκρες κοντά για να πάρει το σχήμα κρουασάν.

Τοποθετούμε τα κρουασανάκια σε σιλικόνη πάνω στη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Μπορούμε, εάν θέλουμε, να τα αλείψουμε με αυγό πριν το ψήσιμο για να γυαλίζουν.

Ταιριάζουν τέλεια με μέλι, μαρμελάδα, ταχίνι ή ρευστή σοκολάτα τύπου μερέντας.

Μπορούμε επίσης να φυλάξουμε τα "κρουασανάκια" στην κατάψυξη για να τα ψήνουμε κάθε πρωί.

*τα "κρουασανάκια" έχουν σχήμα κρουασάν, η γεύση τους μοιάζει με μαλακά ψωμάκια, και σε καμία περίπτωση δε τα συγκρίνουμε με τα αυθεντικά Γαλλικά κρουασάν

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ