Chocolate Chip Cookies ζουμερά μέσα & τραγανά απ' έξω!

Για 30 Cookies:

  • 8 κουταλιές σούπας "καφέ" βούτυρο
  • 8 κουταλιές σούπας καφέ ζάχαρη
  • 4 κουταλιές σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πρέζα αφρό αλατιού
  • 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 κρόκοι αυγού 
  • 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις - βιολογικό
  • 1 κούπα κομματάκια σοκολάτας (επιλέγουμε καλή κουβερτούρα 75%)

Στο διαδύκτιο βρίσκει κανείς άπειρες συνταγές για να πειραματιστεί με τα "πραγματικά" ζουμερά αμερικάνικα cookies. Καθώς έχω ένα πάθος με τα cookies, έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές μέχρι να καταλήξω σε αυτή εδώ, η οποία προέρχεται από προσαρμογή διαφόρων συνταγών που έχω δοκιμάσει κατά καιρούς.

Για εμένα, τα σωστά Cookies πρέπει να είναι πολύ λίγο τραγανά από έξω και γύρω γύρω, ενώ να παραμένουν ζουμερά μέσα με τη σοκολάτα να λιώνει σε κάθε μπουκιά.

Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο "καστανό" βούτυρο που προσδίδει μια πλούσια γεύση καραμέλας στα μπισκότα, στην καλή σοκολάτα, και στο σωστό ψήσιμο. Επίσης, αποφεύγω να χρησιμοποιώ τα έτοιμα κομματάκια σοκολάτας από το Super market, τα οποία δεν είναι σοκολάτα, και προτιμώ μια καλή σοκολάτα κουβερτούρα 75% που την κόβω σε κομματάκια. Αξίζει η ταλαιπωρία! Επίσης, προσέχω πάντα να αγοράζω "βούτυρο" που αναφέρεται στη συσκευασία του οτι είναι βούτυρο, και όχι άλλα σκευάσματα "τύπου" βουτύρου.

Προετοιμασία -"Καφέ / Καστανό" βούτυρο:

Κόβουμε το βούτυρο σε κύβους, το ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις το βούτυρο λιώσει, αρχίζει να αφρίζει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου το βούτυρο πάρει καστανό χρώμα και το άρωμα καρυδιού και καραμέλας. Αφήνουμε να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Παρασκευή ζύμης:

Κοσκινίζουμε σε ένα μπώλ το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι

Χτυπάμε στο mixer το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τις ζάχαρες για λίγα λεπτά έως ότου έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα

Προσθέτουμε σταδιακά έναν έναν τους κρόκους των αυγών έως ότου ενσωματωθούν πλήρως

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, και τέλος τα κομματάκια σοκολάτας.

Φτιάχνουμε μπαλακια ζύμης, όσο ένα κουτάλι σούπας, και τα τοποθετούμε αρκετά αραιά σε ένα ταψί με βάση σιλοκόνης. Πριν βαλουμε το ταψί στο φούρνο, πιέζουμε ελαφρά τα cookies στην επάνω επιφάνεια ώστε να τα βοηθήσουμε να πάρουν το στρογγυλό σχήμα τους κατά το ψήσιμο.

Ψήνουμε 10-12 λεπτά, στο μεσαίο επάνω ράφι, σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς. 

Τα Cookies μας είναι έτοιμα όταν ροδίσουν ελαφριά γύρω γύρω, ενώ πιέζοντάς τα στην επιφάνεια, η ζύμη επαναφέρεται στην αρχική της θέση. Εάν τα πιέσουμε και η ζύμη δεν επανέλθει, τότε ψήνουμε για ακόμη 1-2 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν 2-3 λεπτά και έπειτα τοποθετούμε - πολύ προσεκτικά - με τη βοήθεια μιας μαλακής σπάτουλας, πάνω σε κρύα επιφάνεια να κρυώσουν εντελώς.

Καλή Επιτυχία!

Περιένω τα σχόλια σας!

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ