Λαγάνα Χωριάτικη

 Δοσολογία


  • 400 γρ Αλεύρι δυνατό τύπου 70% ή Σκληρό
  • 500 γρ Αλεύρι τύπου Μ χωριάτικο ή Ζυμωτό 
  • 100 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
  • 20 γρ Ουζο
  • 30 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 20 γρ Αλάτι ψιλό
  • 30 γρ Μαγιά νωπή
  • 570 γρ Νερό χλιαρό 25-27°C

 

Τρόπος παρασκευής

 

Ζύμωμα 1 στάδιο

3λεπτά στην αργή ταχύτητα , 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.

Ξεκούραση ζύμης 

15 λεπτά περίπου.

Ζύμωμα 2 στάδιο

4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.

Επιθυμητή θερμοκρασία ζύμης 

24°C-26°C

Κόψιμο-Ζύγισμα 

Τεμάχια των 750 γρ.

Ξεκούραση ζύμης

10 λεπτά περίπου.

Πλάσιμο ζύμης

Πατάμε με τα δάχτυλα δίνοντας σχήμα λαγάνας. Περνάμε την επιφάνεια από απορροφητικό βρεγμένο πανί και στη συνέχεια την πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Φούσκωμα

35 λεπτά περίπου στους 35°Cμε 75% υγρασία.

Ψήσιμο

Τρυπάμε την επιφάνεια,φουρνίζουμε στους 180°C στις αντιστάσεις για 45-50 λεπτά περίπου.

 

TIP 

  • Επειδή στο σπίτι δεν έχουμε στόφα ανάβουμε το φούρνο στους 35°C και για υγρασία τοποθετούμε ένα δοχείο με νερό στο κάτω μέρος του .
  • Το αλάτι δεν πρέπει ποτέ να έρθει σε άμεση επαφή με τη μαγιά γιατί τη "σκοτώνει".
  • Μεταφέρουμε τη Λαγάνα μας από τη λαμαρίνα για να μην τραβήξει υγρασία.

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ