Λαζάνια με κιμά και πολτό κολοκύθας

Τα γνωστά μας λαζάνια με μιά γλυκιά προσθήκη!!! Θα τα αγαπήσετε!

Υλικά

Μισό πακέτο λαζάνια περίπου 20 κομμάτια

Για την γέμιση

750 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

750 γρ. τριμμένη ή πολτοποιημένη  κολοκύθα κίτρινη

2 καρότα τριμμένα

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

1 κουτί ντοματάκια

1 κουταλιά πελτέ ντομάτας

1/2 ποτήρι νερό

1 φλυτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη

2 κουταλιές της σούπας ανάμικτα θυμάρι, δεντρολίβανο και βασιλικό

1/2 κουταλάκι γλυκού μπαχάρι

αλάτι- πιπέρι

λάδι

Για την μπεσαμέλ

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1 ποτήρι γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

αλάτι- πιπέρι

ένα φλυτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα

 

Εκτέλεση

Για τον κιμά με την κολοκύθα

    Σε λίγο λάδι τσιγαρίζω τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτω το τριμμένο καρότο και την τριμμένη ή πολτοποιημένη κολοκύθα και μαγειρεύω μέχρι να μαραθούν κι αυτά. Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτω τα ντοματάκια, τον πελτέ, το νερό και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνω και βράζω σε χαμηλή φωτιά για μισή το πολύ ώρα. 

Για την μπεσαμέλ

Λιώνω το βούτυρο σε μιά κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτω το αλεύρι ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτω σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύω δυνατά για να μην μου σβολιάσει. Προσθέτω το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνω και τέλος ρίχνω στην μπεσαμέλ μου το τριμμένο τυρί.

Συναρμολόγηση και ψήσιμο.

προθερμαίνω τον φούρνο μου στους 180ο C, στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Σε ένα ορθογώνιο ή οβάλ πυρέξ, τοποθετώ μία στρώση λαζάνια, στη συνέχεια ρίχνω από πάνω ένα μέρος από τη σάλτσα κιμά και τέλος λίγο τριμμένο τυρι. Επαναλαμβάνω μέχρι να μου τελειώσουν τα λαζάνια, προσέχωντας η τελευταία μου στρώση να είναι λαζάνια. Απλώνω πάνω από τα λαζάνια την μπεσαμέλ και τοποθετώ το πυρέξ στην μεσαία σκάλα του φούρνου. Ψήνω μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ περίπου 40 λεπτά.

Υ.Γ Λέγοντας πολτός κολοκύθας εννοώ το εξής: Για να έχω κολοκύθα όλο τον χρόνο την κόβω στη μέση κάθετα, την ξεσποριάζω και την ψήνω στον φούρνο στους 200 για μία ώρα περίπου. Αφού κρυώσει αφαιρώ την ψύχα της, την πολτοποιώ στο μπλέντερ και την τοποθετώ σε σακουλάκια των 500 γρ. στην κατάψυξη. Αυτάαααααααααααααα!!!

 

 

 

 

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ