Μοσχάρι ρολό με σάλτσα κονιάκ

    Συνταγή πολίτικη της μαμάς μου και ανεκτίμητης αξίας!!! Μακράν το αγαπημένο μου φαγητό, η πρώτη μου επιλογή για τραπέζι, ιδανικά συνδυασμένο με πουρέ πατάτας ή  ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι!!!!

Υλικά

Ζητάτε απ' το χασάπη να σας ανοίξει μία φέτα μοσχάρι για ρολό

6-10 φέτες ζαμπόν μπούτι ανάλογα με το μέγεθος της φέτας.

1 σκελίδα σκόρδο κομμένή σε μικρά κομματάκια

1 ποτήρι κρασιού κονιάκ

Λίγο νερό περίπου μισό ποτήρι κρασιού

Αλάτι-πιπέρι

Λάδι

Σπάγγο για το δέσιμο του ρολού

1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ

 

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε ο κρέας μας και από τις δύο μεριές. Στη συνέχεια ανοίγου ε μικρές τρυπούλες στο κρέας στις οποίες χώνουμε τα κομματάκια του σκόρδου. απλώνουμε τις φέτες του ζαμπόν πάνω στο μοσχάρι και στη συνέχεια τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό, το οποίο δένουμε καλά με σπάγκο. Ρίχνουμε λίγο λάδι στη χύτρα ταχύτητας ίσα να καλύψει τον πάτο του σκέους, ανάβουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι ροδίζουμε το ρολό απ' όλες τις μεριές για να το θωρακίσουμε. Σβήνουμε με το κονιάκ, και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό και λίγο αλατοπίπερο και κλείνουμε το καπάκι της χύτας. Όταν ανέβει η βαλβίδα, χαμηλώνουμε την φωτιά στο 2 ή 3 και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά. Αποσύρουμε την χύτρα από την φωτιά και περιμένουμε να πέσει η βαλβίδα για να την ανοίξουμε. Μόλις την ανοίξουμε αφαιρούμε το ρολό από την  χύτρα και το τοποθετούμε στο σκεύος σερβιρίσματος. Περιμένουμε να κρυώσει και στη συνέχεια αφαιρούμε το σπάγκο και το κόβουμε με πριωνωτό μαχαίρι σε φέτες πάχους περίπου 2 εκατοστών, τις οποίες ακουμπάμε πλαγιαστά τη μία δίπλα στην άλλη. Στη συνέχεια σουρώνουμε την σάλτσα που έμεινε στην χύτρα και την τοποθετούμε σε μία μικρή κατσαρόλα. Παράλληλα λιώνουμε το κορνφλάουρ σε λίγο νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράση η σάλτσα προσθέτουμε το αραιωμένο κορνφλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσοχή εάν η σάλτσα είναι αραιή προσθέτουμε λίγο ακόμη κορνφλάουρ ανακατεμένο σε λίγο νεράκι. Μόλις είναι έτοιμη η σαλτσα μας την αδειάζουμε πάνω στο ρολό. Σερβίρουμε το ρολό ζεστό με πουρέ πατάτας ή ριζότο με μανιτάρια.

Υ.Γ. Εάν δεν διαθέτετε χύτρα ταχύτητας, προσθέστε περισσότερο νερό και βράστε το ρολό για μιάμιση με δύο ώρες προσέχοντας να μην σωθούν τα υγρά και μείνει το φαγητούλι χωρίς σάλτσα :).

Υ.Γ. Ελπίζω να το αγαπήσετε όσο κι εγώ!!!

 

 

(2) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
vagelio
31.05.2012 | 14:52
όποτε θες μικρή μου :)
nadia_b
31.05.2012 | 14:42
kai ti den tha edina na mou to mageirepseis Vagelio mou!