Σοκολατόπιτα κόλαση

Υλικά

Για την σοκολατόπιτα

5 αυγά

200 γρ. βούτυρο

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 σοκολάτες γάλακτος

2 κουβερτούρες των 125 γρ.

Για το γλάσο σοκολάτας

2 κουβερτούρες των 125

250 ml φρέσκο γάλα

 

Εκτέλεση

Σοκολατόπιτα

Βάζουμε σε μπεν μαρί τις κουβερτούρες και τις σοκολάτες γάλακτος μέχρι να λιώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250o  C στον αέρα.  Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα και στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και τέλος αδειάζουμε στο μείγμα τις λιωμένες σοκολάτες και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με διάμετρο περίπου 25 εκατοστών και αδειάζουμε σε αυτό το μείγγμα. Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σκάλα του φούρνου και ψήνουμε για 10-12 λεπτά. αμέσως μόλις ψηθεί βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. προσοχή μόλις βγεί το γλυκό θα είναι ρευστό στο εσωτερικό του.

Γλάσο σοκολάτας

Πρίν σερβίρουμε το γλυκό ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας. λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπέν μαρί και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τρυπάμε την σοκολατόπιτα που έχει κρυώσει με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία και αδειάζουμε από πάνω το γλάσο σοκλάτας μέχρι να το αποροφήσει η σοκολατόπιτα. Για να σερβίρουμε το γλυκό μας το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και εάν θέλουμε συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια ή όποιο άλλο της αρεσκείας μας. Καλή σας απόλαυση!!!

 

 

 

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ