Μελιτζάνες παπουτσάκι με πλιγούρι & μους κρεμμυδιού και φέτας (χωρίς κυμά)

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά της μαμάς είναι οι μελιτζάνες παπουτσάκι σωστά; Σήμερα παρόλα ταύτα θα σας δείξω μια εναλλακτική αυτών, χωρίς κιμά και μπεσαμέλ.  Είναι η εναλλακτική στα παπουτσάκια της μαμάς αλλά χωρίς κρέας, κατάλληλο για χορτοφάγους λοιπόν. Εγώ όμως δοκίμασα και 2 πανσετούλες πλάι στα παπουτσάκια μου, απλώς για να σας δείξω όλες τις εναλλακτικές. ;) 

 

 

Υλικά: (κάνει για 2 άτομα)

  • 3 μελιτζάνες
  • 2 μεγάλα λευκά κρεμμύδια
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 κούπα πελτές ντομάτας
  • 1/2 κούπα πλιγούρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανού
  • 3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο

Διαδικασία:

1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέστε το πλιγούρι και την πολτοποιημένη ντομάτα και μια κούπα νερού και αφήστε τα να βράσουν. Συνεχίστε να προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται το πλιγούρι μέχρι να γίνει και τότε πάρτε το από την φωτιά. 2. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάλτε δύο καθαρισμένα, κομμένα στη μέση κρεμμύδια να βράσουν (ναι καλά διαβάσατε, να βράσουν). Όταν είναι μαλακά, γλυκά και έτοιμα, βάλτε τα στο μπλέντερ, μαζί με την φέτα, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Εάν η σως δεν είναι λεπτόρρευστη προσθέστε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα κρεμμύδια. 3. Σε ένα γκαζάκι/εστία ακουμπήστε  τις μελιτζάνες μέχρι να "ψηθούν"/μαλακώσουνν. Κόψτε τες κατά μήκος στην μέση και αδειάστε λίγο από το εσωτερικό με ένα κουταλάκι, χωρίς να σκίσετε την φλούδα της μελιτζάνας. Βάλτε μερικές κουταλιές από το πλιγούρι στο βαθούλωμα που δημιουργήσατε και επικαλύψτε τες με την σως κρεμμυδιού και φέτας. Βάλτε τις μελιτζάνες στον φούρνο και ψήστε τες για 30'-40’ στους 190C. Μιας και όλα τα υλικά είναι μισοψημένα, ο χρόνος που χρειάζεται για να δέσουν όλα μαζί είναι σχετικά λίγος. Επίσης ο χρόνος παίζει ανάλογα με τον φούρνο, θα είναι έτοιμες όταν η σως κρεμμυδιού ροδοψηθεί ελαφρώς. Εμείς τα σερβίραμε με ψητές πανσέτες για αυτούς που ήθελαν και συνοδεία κρέατος ή σκέτες για τους χορτοφάγους μας. Καλή όρεξη!

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ