Τηγανιτή γλώσσα με βραστές πατάτες (και μια αλμυρή και ξινή σως)

Ξέρετε κάτι; Ανάμεσα σε ένα πεντανόστιμο κομμάτι κρέας και σε ένα λαχταριστό ψημένο ψάρι, νομίζω θα διάλεγα το ψάρι.  Ίσως σίγουρα έπαιξε ρόλο το ότι μεγάλωσα πλάι στο κύμα.

 

Υλικά (για ένα άτομο):

2 μέτριες γλώσσες (300γρ. συνολικά) 5 μέτριες πατάτες

 

Και για τη σως:

½ κ.γ. μουστάρδα ντιζόν ή σπιτική μουστάρδα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ½  ζουμερά λεμόνια 2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο κάπαρη 2 μέτρια αγγουράκια τουρσί φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο και άνηθο


Διαδικασία:

 

Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις κόβετε φέτες και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Πλένετε τις γλώσσες και σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζετε λίγο ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί βάζετε τα ψάρια. Καθώς είναι λεπτά, η κάθε μεριά χρειάζεται 3-4 λεπτά. Πριν τα αναποδογυρίσετε, αλατοπιπερόστε την μεριά που θα ακουμπάει κάθε φορά στο τηγάνι. Όσο για την σως: ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, την κάπαρη και το αγγουράκι τουρσί και τα προσθέτετε σε ένα μικρό βάζο με καπάκι μαζί με την μουστάρδα, το λάδι, τον χυμό των λεμονιών, το πιπέρι, τον άνηθο. Κλείνετε το καπάκι και ανακινείτε καλά μέχρι θα ομογενοποιηθεί το μείγμα, δοκιμάζετε, προσθέτετε λίγο αλάτι εάν χρειάζεται. Βγάλτε τα ψάρια από το τηγάνι και σουρώστε τις πατάτες, σερβίρετε τα σε ένα μεγάλο πιάτο, περιλούστε με την σως και απολαύστε.

 

 

(Αυτή η συνταγή αρχικά δημοσιεύτηκε στο In Whirl of Inspiration)

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ