Κρεμώδεις "ταλιατέλες" κολοκύθας με μορταδέλα και πιπεριές

Αυτή η συνταγή ανήκει περήφανα στην κατηγορία “συνταγές του ντουζ”. Εάν ποτέ γράψω βιβλίο μαγειρικής θα υπάρχει κεφάλαιο το οποίο θα ονομάζεται “ιδιοφυείς συνταγές του ντουζ” δίπλα στα κλασικά σούπες, ορεκτικά και σαλάτες. Επειδή βλέπετε, οι σκέψεις που κάνει ο καθένας κατά την διάρκεια αυτής της τόσο τυποποιημένης διαδικασίας τυχαίνει να είναι τόσο ετερόκλητες, με άλλους να απελπίζονται με το πως η σχέση τους έφτασε εκεί που έφτασε και με άλλους να σκέφτονται τραγούδια –φωναχτά-. Εγώ από την άλλη, στύβω το μυαλό μου για νέες συνταγές τις οποίες θα μπορούσα να δοκιμάσω. Αρκετά όμως με το ντουζ και τα σαπούνια.

Όταν ήμουν στην Ελλάδα προμηθεύτηκα με μια μικρή συλλογή από τα αγαπημένα μου αλλαντικά του Sary και προσπαθώ να βρω ενδιαφέροντες τρόπους να τα αξιοποιήσω. Εδώ στην ξενιτιά δεν έχω πρόσβαση πάντα σε ποιοτικές πρώτες ύλες για τις γαστρονομικές μου περιπέτειες οπότε αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία να πειραματιστώ. Το πιο θερμό σας χειροκρότημα λοιπόν για τις “ταλιατέλες” κολοκύθας.

 

 

Υλικά (2 μερίδες):

1 μικρή κολοκύθα

8-10 φέτες Sary πιπεράτη μορταδέλα

1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά

2 μέτρια κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

1 κρέμα μαγειρικής

μαϊντανό, ρίγανη, και φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο


Διαδικασία:

Κόψτε την κολοκύθα και καθαρίστε τα σπόρια στο εσωτερικό της. Κόψτε την σε φέτες πάχους 3-4 χιλιοστών και μετά αυτές τις φέτες κόψτες τις σε λωρίδες, ώστε να καταλήξετε, μετά από αυτό το ατέρμονο κόψιμο, σε λωρίδες πλάτους περίπου 1 εκ. και πάχους 3-4 χιλιοστών. Αυτές είναι οι “ταλιατέλες” σας. Έπειτα σε ένα κατσαρολάκι δώστε τους μια βράση (για 3’-4’) μέχρις ωσότου να μαγειρευτούν, αλλά να παραμείνουν ελαφρώς σκληρά. Έπειτα σουρώστε τις “ταλιατέλες” και σοτάρετε τες μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε τις φέτες μορταδέλας και τις πιπεριές και αυτές σε φέτες και συνεχίστε να ανακατεύετε. Προσθέστε (προαιρετικά) την κρέμα μαγειρικής, τον μαϊντανό, την ρίγανη και αλατοπιπερώστε και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σερβίρετε το πιάτο ζεστό.

(Αυτό το ποστ είναι σε συνεργασία με τα αλλαντικά Sary, μια οικογενειακή επιχείρηση, με τα πιο ποιοτικά ντελικατέσεν: περίεργα τυριά και πρωτότυποι συνδιασμοί αλλαντικών, ξηρών καρπών και λαχανικών,  την οποία αγαπώ χρόνια. Σας ευχαριστώ που στηρίζετε τα brands που στηρίζουν το In Whirl of Inspiration.)

 

(Αυτό το ποστ αρχικά δημοσιεύτηκε στο In Whirl of Inspiration)

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ