Δοκιμάστε: Γιαούρτι με μάρτσιπαν, παπαρουνόσπουρους και καρύδια

Σας έχω νέα. Λαμπρά νέα! Μπορεί να εξαφανίστηκα λιγουλάκι από προσώπου ίντερνετ, αλλά γύρισα πίσω με (νόστιμες) ανακαλύψεις. Πάρτε, λοιπόν, μια καρέκλα, καθίστε και ακούστε με προσεκτικά. Σας έχω συνταγή (καλά δεν το λες και συνταγή, 3 υλικά ανακάτεψα όλα κι όλα) μούρλια. Όταν προμηθευτείτε τα υλικά και την δοκιμάσετε ξαναγυρίστε πίσω να σας πω. [...] Δεν είναι όλη η αγάπη του κόσμου σε ένα μπολ; Τα Χριστούγεννα σε βρώσιμη μορφή; Είναι, σωστά; Το ξέρω το ξέρω, με τι νομίζετε ότι τρέφομαι αποκλειστικά και μόνο τις τελευταίες εβδομάδες;

 

 

Υλικά (για 2 μερίδες):

 

:: 500 γρ. γιαούρτι

:: 1 κουταλιά της σούπας μάρτσιπαν

:: 1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορους

:: καρύδια


Διαδικασία:

 

Βάλτε 2 κουταλιές της σούπας περίπου γιαούρτι σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέστε την πάστα μάρτσιπαν. Σε χαμηλή φωτιά (σε καμία περίπτωση μην αφήσετε το γιαούρτι να υπερθερμανθεί ή να βράσει) διαλύστε την πάστα καλά. Έπειτα προσθέστε όλο το γιαούρτι και τους παπαρουνόσπορους. Πασπαλίστε με καρύδια. Τρώγεται, χλιαρό ή κρύο με βρώμη ή και χωρίς.

 

Καλή όρεξη!

 

ΥΓ. Αν εξακολουθείτε να έχετε θέλετε κάτι γλυκό δοκιμάστε αυτό το πανεύκολο ψητο στον φούρνο Brie με φράουλες και καρύδια.

 

(Αυτή η συνταγή δημοσιεύτηκε αρχικά στο In Whirl of Inspiration)

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ