Ντρέσινγκ σαλάτας με μύρτιλα, μουστάρδα ντιζόν, ελαιόλαδο και σουσάμι

Να 'ναι που ήρθαν οι αλκυονίδες μέρες εδώ στο υποβρύχιο Άμστερνταμ και έβγαλε λίγο ήλιο και γεμίσαμε όλοι χαρά και ιδέες; Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχω νέα ανακάλυψη. Γενικά δεν είμαι ο ντρεσινγκ-στη-σαλάτα τύπου ανθρώπου. Τις περισσότερες φορές το καλής ποιότητας ελαιόλαδο είναι καλύτερο από κάθε σως. Ίσως η έλλειψη αυτού του προνομίου, στο οποίο είχα πρόσβαση τόσο απλόχερα πίσω στην Ελλάδα, να με ώθησε να δοκιμάσω να βάλω λίγη ποικιλία στην κορυφή της σαλάτας μου.

 

Υλικά (για 2 σαλάτες):

:: 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

:: 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν

:: 1/2 της κούπας μύρτιλα (ή ότι άλλα φρούτα του δάσους έχετε)

:: χυμό από μισό λεμόνι

:: 1 κουπαλάκι του γλυκού σουσάμι

:: 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο κουκουνάρι

:: λίγο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο

:: φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι


Διαδικασία:

Αναμίξτε όλα τα υλικά και περιχύστε τα πάνω από την σαλάτα. Η σως ταιριάζει σε πράσινες σαλάτες απείρως.

 

Καλή σας όρεξη.

 Η γεύση αυτού του ντρέσινγκ είναι λίγο ιδιαίτερερη, αναμένω τις εντυπώσεις σας όμως.

 

(Αυτή η συνταγή δημοσιεύθηκε αρχικά στο In Whirl of Inspiration.)

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ