Τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου με κρούστα μουστάρδας

Τόσο εύκολα και πεντανόστιμα ταυτοχρόνως. Θέλετε να μάθετε πως να τα φτιάχνετε και εσείς;

 


 

Υλικά:

:: 12-15 μπούτια (ή και φτερούγες) κοτόπουλου

:: μουστάρδα

:: φρυγανιά

:: αλάτι, πιπέρι

 

για την ντιπ:

:: ξύδι

:: μέλι

:: μαυροπίπερο

 

 

Διαδικασία

 

Ζεματίζετε σε βραστό αλατόνερο τα μπούτια (ή τις φτερούγες) κοτόπουλου για 10'-15' ανάλογα με το μέγεθος. Έπειτα στραγγίστε το νερό, αφαιρέστε την πέτσα και ξεπλένετε τους αφρούς.

 

Αλείψτε τα με μουστάρδα και αφήστε τα να μαριναριστούν. Έπειτα περάστε τα από φρυγανιά και ρίξτε τα σε καυτό λάδι. Συνιστάται το τηγάνισμα να γίνει σε κατσαρολάκι μικρής διαμέτρου και όχι σε τηγάνι για γρήγορο και χωρίς πολύ πιτσίλισμα καυτού λαδιού τηγάνισμα. 

 

Φτιάξτε μια ντιπ με μέλι και ξύδι (παίξτε με τις αναλογίες για την γεύση που σας αρέσει) και σερβίρετε όσο είναι ζεστά και κριτσινιστά.

 

Καλή όρεξη!

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ