Ψωμένια κουπάκια με τηγανιτό αυγό & μπέικον

Το κλασσικό πρωινό με αυγά και μπέικον (ή μεσημεριανό αν σας πέφτουν βαριά τα τηγανητά πρωινιάτικα) μπορεί να αποκτήσει μια φρέσκια και νοστιμότερη τροπή.  Μπέικον, αυγό, λιωμένο τυρί, τραγανιστό ψωμί όλα σε ένα, τι άλλο να ζητήσεις από την τέλεια μπουκιά πια; Επίσης, τέλεια ιδέα για μαζώξεις φίλων σπίτι.

 

 

Υλικά (2 μερίδες):

:: 4 φέτες άσπρο ή ολικής αλέσεως ψωμί του τοστ :: 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο :: 4 φέτες μπέικον :: 4 αυγά :: τριμμένο τυρί που λιώνει :: πράσινο ταμπάσκο :: αλάτι και πιπέρι

 


Διαδικασία:

 

1) Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Καλύπτετε 4 muffin θήκες με λαδόκολλα και τις βουτυρώνετε ελαφρώς. Αφαιρέστε την κόρα κάθε φέτας ψωμιού, την πιέζετε ελαφρώς για να γίνει επίπεδη και την κόβετε στην μέση.  Στη συνέχεια, πιέστε τα 2 μισά κάθε φέτας μέσα σε μια muffin θήκη και φροντίζετε να αλληλεπικαλύπτονται μερικώς, έτσι ώστε να δημιουργηθούν κυππελάκια από ψωμί. Χρησιμοποιήστε επιπλέον ψωμί για να γεμίσετε τυχόν κενά στον πάτο. Τέλος βουτυρώστε ελαφρώς το ψωμί.

 

2) Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά μαγειρέψτε το μπέικον για 5’, μέχρι να γίνει σχεδόν τραγανό. Να θυμάστε ότι θα συνεχίσει να μαγειρεύεται στον φούρνο. Απλώστε 1 φέτα μπέικον μέσα σε κάθε κουπάκι με τις άκρες του να κρέμονται έξω και σπάστε από ένα αυγό πάνω από το καθένα.  Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και τριμμένο τυρί. Προσθέστε 1-2 σταγόνες πράσινο ταμπάσκο σε κάθε κυπελλάκι, αναλόγως με το πόσο καυτερά τα θέλετε.

 

3) Βάλτε τα στον φούρνο μέχρι να μαγειρευτούν τα ασπράδια των αυγών, για 20’-25- δηλαδή. Σερβίρετε αμέσως, όσο είναι ζεστά και λαχταριστά.

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ