Γεμιστό ψωμί με λιωμένο τυρί και μανιτάρια

Τούτο το γεμιστό ψωμί έκανε την καρδιά μου να δακρύσει λίγο, το ξέρετε; Ήταν από αυτά τα δάκρυα της που σου προκαλεί το συναίσθημα της πληρότητας και της ευτυχίας, που ανέβλυζαν για κάθε μπουκιά που έφτανε στην κοιλιά μου και πυροδοτούσαν μόνο αναμνήσεις χαράς. Όλη αυτή η γαστρονομική πανδαισία γεύσεων σχεδόν με πήρε από το χέρι και με έσπρωξε να μοιραστώ μαζί σας αυτήν την χαρά.

 

Το λιωμένο τυρί και τα μανιτάρια ανατίναξαν κάθε κέντρο επεξεργασίας των αισθητικών σημάτων του εγκεφάλου μου. Είμαι το παιδί που έπεσε στην χύτρα με το λιωμένο τυρί μικρή, αλλά σαν άλλος Οβελίξ και γω δεν μπορώ ποτέ να έχω αρκετό από δαύτο. Απλώς δεν φτάνει.


 

Υλικά (κάνει για 2-3 άτομα):

:: 1 ατεμάχιστο ψωμί

:: 300γρ τριμμένο τυρί που λιώνει ( χρησιμοποίησα γκούντα)

:: 6 μεγάλα μανιτάρια

:: 3 μέτρια κρεμμύδια

:: 150gr φέτα

:: 2 κουταλιά της σούπας βούτυρο

:: 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο

:: 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και άνιθο

 


Διαδικασία:

 

1) Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε βούτυρο. Μόλις το βούτυρο λιώσει, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν μια χρυσή απόχρωση. Έπειτα, προσθέτετε το δεντρολίβανο και τα μανιτάρια και μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ιδρώνουν. Αφήνετε το τηγάνι στην άκρη, για να κρυώσει.

 

2)Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου. Κόβετε το ψωμί κατά μήκος και κατά πλάτος ανά 2 εκ., χωρίς να κόψετε μέχρι κάτω την βάση του. Ίσως αυτό να σας φανεί λίγο δύσκολο, αλλά σας εμπιστεύομαι, θα τα καταφέρετε. Τοποθετείστε το ψωμί πάνω σε μια λαδόκολλα και βάλτε το μέσα σε ένα ταψί. Τοποθετήστε μεταξύ των κενών τα τυριά, τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να ωθήσει τα συστατικά προς τα κάτω, μέσα στο καρβέλι.

 

3)Συνδυάστε το λιωμένο βούτυρο, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το αλάτι και πιπέρι και ράνετε το ψωμί με αυτά. Τυλίξτε το στην λαδόκολλα και βάλτε το στον φούρνο.

 

4)Ψήστε για 15’ στους 200 βαθμούς. Έπειτα, ξετυλίξτε το ψωμί και ψήστε για άλλα 10’ ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

 

 

Καλα να περάσετε! ;)

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ