Σωτέ ρολά λάχανου με μανιτάρια πλευρώτους, φέτα και πέστο

Όσο μεγαλύτερος ο τίτλος της συνταγής, τόσο νοστιμότερη θα ‘ναι λένε. Σε αυτήν την περίπτωση μπορώ να σας το εγγυηθώ. Αυτή η συνταγή καρφώθηκε στο μυαλό μου από τότε που παραδέχτηκα πως δεν μου αρέσουν τα μαραμένα λαχανικά στις σούπες, εκτός φυσικά από κάποιες που απαιτούν μια δόση μαραμεν-ότητας (πχ όπως αυτές τις νοστιμότατες σουπιές με σπανάκι). Τα ρολά αυτά τα δοκίμασα και σε σούπα (αναμένετε συνταγή) και εκ των υστέρων σκέφτηκα “και γιατί να μην κάνουν και εκπληκτικό μεζέ;” Και ήταν αξιοπρεπέστατα εκπληκτικά και έτσι. 

 

1. Πάνω στα φύλλα λάχανου ή στα τσιμούλια τοποθετείστε τις λωρίδες πλευρώτους

(εικ.1)

 

2. Τυλίξτε σφιχτά και βάλτε οδοντογλυφίδες.

(εικ. 2)


Υλικά (για 6 ρολς):

 

:: 1 ματσάκι λάχανου (χρησιμοποίησα, το κρητικό λάχανο: λέγονται και τσιμούλια και θα τα βρείτε στα μανάβικα από Οκτώβρη- Απρίλη)

:: 1 ματσάκι σπανακιού

:: 1 φέτα από μανιτάρια πλευρώτους

:: φέτα

:: 2 σκελίδες σκόρδου

:: γλυκιά πάπρικα

:: αλάτι & πιπέρι

 


Διαδικασία:

 

1) Σε νερό που βράζει προσθέστε τα φύλλα λάχανου/τσιμούλιων και του σπανακιού για 30''. Στραγγίστε τα και με μια στεγνή πετσέτα αφαιρέστε την υπερβολική υγρασία. Αφαιρέστε τον σκληρό βλαστό του λάχανου αν υπάρχει.

Τοποθετείστε το σπανάκι και τις λεπτές λωρίδες πλευρώτους πάνω σε 1 φύλλο λάχανου ( ή 2 αν χρησιμοποιήσετε τα μικρότερα σε μέγεθος τσιμούλια) και τυλίξτε σφιχτά (εικ 1). Καρφώστε μια οδοντογλυφίδα κάθε 3εκ. και κόψτε ανάμεσα (εικ 2).

 

2) Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τις σκελίδες σκόρδου και τα ρολά. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Όταν οι σκελίδες πάρουν μια χρυσή απόχρωση και τα ρολά μαλακώσουν λίγο, είναι έτοιμα. Καρφώστε ένα κυβάκι φέτας και γαρνίρετε με πέστο και  γλυκιά πάπρικα.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ