Κράκερ Τυριού με Μανιτάρια, Άνηθο & Δεντρολίβανο

Αυτό, λοιπόν, που λατρεύω είναι να καλώ τους φίλους μου σπίτι και να τους ετοιμάζω μεζεδάκια, συνήθως κάτι με τυρί (όπως το -διασημο πια- γεμιστό ψωμί με λιωμένο τυρί ή πιατέλες με τυρί και αλλαντικά) και να τα συνοδεύουμε με κρασί και επιτραπέζιο (Munchkin ξέρει κανείς; εθιστικότατο). Τα κράκερ λοιπόν είναι το γαστρονομικό έτερον ήμισυ του τυριού, έρωτας με την πρώτη ματί για μένα. Καιρό τώρα έψαχνα μια  παραλλαγή της κλασσικής συνταγής κράκερ που συναντάς εδώ και εκεί στο ίντερνετ. Εντέλλει νομίζω την βρήκα.

 


Υλικά (περίπου 25 κράκερ) :

:: 1 κούπα αλεύρι

:: 1/2 της κούπας νερό,  θερμ. δωματίου

:: 1/2 κούπας τριμμένο τυρί

:: 4-5 αποξηραμένα μανιτάρια

:: 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, σε θερμ. δωματίου

:: ένα μικρό ματσάκι άνηθου

:: 10 φυλλαράκια δεντρολίβανου

:: 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

:: φρεσκοτριμμένο πιπέρι & γλυκιά πάπρικα

 


Διαδικασία:

 

1) 1 ώρα πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βάλτε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε 1/2 κούπα καυτό νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν.

 

2) Προθερμάνετε το φούρνο στους 250°C πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξτε όλα τα στεγνά υλικά (αλεύρι, τριμμένο τυρί, βούτυρο, ψιλοκομμένα μανιτάρια, άνηθο, δεντρολίβανο και τα καρυκεύματα) και είτε με τα χέρια είτε με ένα μίξερ ανακατέψτε τα πολύ καλά. Έπειτα προσθέστε το νερό. Χρησιμοποιείστε κατά προτίμηση το νερό μέσα στο οποίο μουλιάσατε τα μανιτάρια για επιπλέον γεύση. Ζυμώστε το μίγμα μέχρι να φτάσετε σε μια νοτισμένη, αλλά όχι υγρή ζύμη.

Αφαιρέστε τη ζύμη από το μπολ και ανοίξτε την σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.  Όταν θα είναι 0,5εκ. παχιά κόψτε κύκλους είτε με ένα καπάκι από βάζο (όπως εγώ) είτε με οποιοδήποτε άλλο κόπτη μπισκότων για να δημιουργήσετε διάφορα σχήματα.

 

3) Ψήστε στους 250°C για 15-20 λεπτά. Τα κράκερ θα φουσκώσουν ελαφρώς κατά το ψήσιμο. Να τους ρίχνετε τακτικές ματιά για να μην καψαλιστούν και όταν οι άκρες τους ροδίσουν και γίνουν τραγανές είναι έτοιμα. Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο για έως και μία εβδομάδα.

 

 

Καλό μαγείρεμα φίλοι μου!

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ