Brie Τυρί στον φούρνο με Φράουλες & Καρύδια

Τις προάλλες που έκανα εκείνα τα υπέροχα τυρένια κράκερ με μανιτάρι, δεντρολίβανο και άνηθο, λέω «αμ γιατί να τα φάω σκέτα και ξεροσφύρι;». Αναρωτήθηκα λοιπόν ποια θα ήταν η καταλληλότερη συνοδεία. Και η απάντηση ήταν σαφώς μόνο μια, κάτι με τυρί και φρούτα. Πόσο προβλέψιμη πια; Έτσι , ήρθε η ιδέα για το Brie στον φούρνο με επικάλυψη φράουλας και καρυδιών. Χμμ και εξαφανίστηκε μέσα σε κάτι λεπτά.

 

 

 

 

 Υλικά:

 

:: 200γρ brie τυρί :: 1/4 του φλιτζανιού καρύδια :: 1/2 του φλιτζανιού ψιλοκομμένες φράουλες :: 1/4 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ( φρέσκο ) δενδρολίβανο :: Λίγο φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι

 

Διαδικασία:

 

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250°C.

Ανακατέψτε  καρύδια, φράουλες, δεντρολίβανο,  αλάτι και  πιπέρι σε ένα μπολ. Με ένα πιρούνι λιώστε λίγο τις φράουλες και αφήστε το μίγμα για λίγο για να αναμειχθούν τα αρώματα. Τοποθετείστε το μισό από το μίγμα πάνω στο brie. Αναποδογυρίστε το και επαναλάβετε. 

Ψήστε για 5-7 λεπτά, μέχρι να γίνει ωραίο και ημιλιωμένο. Σερβίρετε μαζί με κράκερ σας.

 

 

Καλή σας όρεξη!

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ