Τα μπισκότα της κυρίας Φιλντς

Πριν μερικές μέρες ο Κώστας (@ggsuss) μας έστειλε το παρακάτω αρχείο στο twitter.

 

 

Μετέφρασα τα υλικά της συνταγής σε γραμμάρια και σήμερα έφτασε η λαχταριστή/ατμοσφαιρική φωτογραφία που είδες στην αρχή.

 

«Όταν βγήκαν από το φούρνο στα 6' ήταν πολύ μαλακά αλλά σκλήρυναν αμέσως. Νόμιζα ότι ήταν άψητα. Τώρα είναι τραγανά αλλά έχουν μαλακό εσωτερικό, ίσως επειδή ακόμα είναι λίγο ζεστά.»

 

Ο Κώστας φρόντισε να μας ανοίξει την όρεξη ωστόσο δεν έστειλε ούτε ένα μπισκότο.... Όσον αφορά τη συνταγή, τα έκανε όλα κατά γράμμα αλλά αντί για Hersey's έβαλε 2 Serano τριμμένες. Για ξηρούς καρπούς διάλεξε φουντούκια. Συνολικά, έψησε 60 μπισκότα! 

 

update: Τα μπισκότα με περίμεναν σήμερα στο γραφείο!


 

Mrs. Field's cookies

 

Υλικά:

  • 230 γρ. βούτυρο - σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη άσπρη
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά - σε θερμοκασία δωματίου
  • 1 βανιλίνη (πωλείται σε άσπρο κουτάκι στο σούπερ μάρκετ)
  • 260 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. κουάκερ - το έχεις χτυπήσει σε σκόνη στο μούλτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού baking powder
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 340 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 110 γρ. Hershey σοκολάτα, τριμμένη στον τρίφτη ή στο μούλτι (την πουλάει ο ΑΒ στη Σταδίου)
  • 165 γρ. ξηροί καρποί της αρεσκείας σου - τους έχεις χτυπήσει στο μούλτι αλλά όχι σε σκόνη, 3-4 φορές πατάς το κουμπί για να είναι χοντροκομμένοι.

 

Διαδικασία: Χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, να γίνει άσπρο. Προσθέτεις τα αυγά και τη βανιλίνη και συνεχίζεις το χτύπημα. Όσο περισσότερο τα χτυπήσεις τόσο το καλύτερο. Σταματάς το μίξερ, προσθέτεις αλεύρι, κουάκερ, αλάτι, μαγειρική σόδα, baking powder και ανακατεύεις με κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μίγμα. Προσθέτεις τις σταγόνες σοκολάτας, τη hershey και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύεις απαλά. Σε 1 λαμαρίνα απλώνεις λαδόκολλα. Βάζεις 1 κουταλιά γεμάτη για κάθε μπισκότο. Αφήνεις κενό τουλάχιστον 2 εκ. ενδιάμεσα γιατί απλώνουν στο ψήσιμο. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 και ψήνεις σε αέρα για 6 λεπτά. Λογικά θα χρειαστεί να επαναλάβεις τη διαδικασία. Εκτός κι αν έχεις αρκετά ταψιά μεγάλου μεγέθους.

(1) Σχολιάστε
(2) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
grandchef
31.10.2011 | 13:46
Μπορώ να στείλω κι εγώ τη διεύθυνση του γραφείου μου για την επόμενη φουρνιά :) ?