Η χρυσή τομή του... μπράουνι

Για ένα απλό μπράουνι θα χρειαστείς μόλις 5 υλικά και τη χρυσή αναλογία. Εκείνη που θα σου εξασφαλίσει το μέγιστο της απόλαυσης. Ένα σχεδόν ρευστό αποτέλεσμα ή κάτι μεταξύ κέικ και μαλακού μπισκότου. Ό,τι σου αρέσει!

 

Χτυπάς τα αυγά με τη ζάχαρη. Λιώνεις τη σοκολάτα με το βούτυρο. Ενώνεις τα δυο μείγματα. Προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις απαλά. Γεμίζεις το ταψί και ψήνεις μόνο για 20΄. Ούτε λεπτό παραπάνω. Βάζεις και χρονόμετρο για να μην ξεχαστείς. Εύκολο ε;

 

Αν θες, προσθέτεις ξηρούς καρπούς, κομμάτια σοκολάτας, ξερά φρουτα (μπλιάχ) και ετοιμάζεις τη δική σου παραλλαγή!

 

Δεν σου είπα όμως την αναλογία...

 

Αν σου αρέσει πιο στεγνό, σαν «κέκι» φτιάξε αυτό:

Βασική συνταγή για μπράουνι - Γλυκές Ιστορίες (τ.6)

  • 190 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 190 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Αν σου αρέσει έξτρα σοκολατένιο και με σχεδόν-ρευστό-εσωτερικό φτιάξε αυτό:

Μπράουνι - Μαθήματα Ζαχαροπλαστικής «Ξεφουρνίσματα»

  • 300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 160 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

και μια συμβουλή:

Χαράμισε 3-4 λεπτά από το χρόνο σου ώστε τα αυγά να αφρατέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο...

 

Ακόμα να βάλεις το μίξερ στην πρίζα;

(2) Σχολιάστε
(3) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
Ranio
12.10.2011 | 18:38
Καλό το μαλακό, καλό και το ρευστό, όποιο και να ξαναφτιάξεις για να μας ξαναφέρεις στο γραφείο, Χριστιάνα μου, τα πέντε από τα δώδεκα κομμάτια θα τα ξαναφάω.
Vangelis
05.10.2011 | 00:23
Il me paraît magnifique...