Αρωματική Λεμονάδα

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια... φτιάξε λεμονάδα!

 

Υλικά

  • 500 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • 500 ml χυμός από λεμόνια (υπολογίζουμε 5-8 μεγάλα λεμόνια)
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 καρφάκια γαρύφαλο

 

Διαδικασία

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετούμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλα, το νερό και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσέχουμε να μη βράσει το σιρόπι. Όταν η ζάχαρη λιώσει αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

 

Μόλις κρυώσει το σιρόπι, αφαιρούμε τα μπαχάρια και ξεκινάμε να στίβουμε τα λεμόνια. Προσθέτουμε το χυμό στο σιρόπι, ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι. Διατηρούμε τη λεμονάδα στο ψυγείο!

 

Για το σερβίρισμα

Διαλέγουμε το πιο μεγάλο ποτήρι απ'το ντουλάπι και γεμίζουμε το 1/3 με λεμονάδα και τα 2/3 με κρύο νερό. Προσθέτουμε παγάκια και λίγα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού. Τοποθετούμε ένα καλαμάκι και σερβίρουμε!

 

Υ.Γ. Επειδή είμαι ανυπόμονη και ήθελα να δοκιμάσω γρήγορα τη λεμονάδα έκανα το εξής: άδειασα το σιρόπι σε ένα μπολ και το τοποθέτησα απέναντι από το αιρκοντίσιον. Έτσι κρύωσε πιο γρήγορα.

(1) Σχολιάστε
(3) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
anna43
10.04.2013 | 15:22
εγω δεν υα παω καλα με τα μυρωδικα και την εκανα σκετη εγινε απολαυση θα ηθελα να ρωτησω ποσο καιρο μπορω να την διατηρησω στο ψυγειο