Παιχνίδι στην κουζίνα I: Ψωμί

Το ψωμί αυτό δε διακρίνεται για την τεχνική του, την τραγανή κόρα του ή την άψογη εμφάνισή του. Η συνταγή ήταν έμπνευση της στιγμής, μια καλή ευκαιρία να λερώσουμε την κουζίνα με αλεύρι και να περάσουμε «δημιουργικά» το πρωινό του Σαββάτου.

 

Στο μπολ υλικά από το ντουλάπι:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • περίπου 1 ποτήρι νερό ή όσο «πάρει» μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια
  • 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • μυρωδικά

 

Βάλαμε τα υλικά σε ένα μπολ, τα ανακατέψαμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και ξεκινήσαμε το ζύμωμα. Με τα χέρια ε; Όχι με κουτάλι!

 

 

Ο Μάρκος ανακάλυψε την ελαστικότητα του ζυμαριού.

 

 

Ο Βαγγέλης ζύμωσε το μείγμα με τις μπουνίτσες του και ύστερα έτριψε ξερή ρίγανη για να γίνει το ψωμί μας μυρωδάτο «σαν τις πατάτες που φτιάχνουμε στο φούρνο». Βάλαμε και σκόρδο σκόνη. Μη με ρωτήσετε ποσότητα για τη ρίγανη και το σκόρδο. Τα «ανέλαβε» και τα δυο ο Βαγγέλης...

 

Το ζυμάρι ξεκουράστηκε για μισή ώρα και ύστερα ψήθηκε για 50 λεπτά. Το αποτέλεσμα το είδατε στην αρχή. Ένα (αρκετά) σκορδάτο ψωμί πολυτελείας με πρωτότυψη όψη μανιταριού!

(2) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
Christiana
07.11.2011 | 14:03
Με το χέρι κόβεται ή με μαχαίρι. Ήταν μαλακό με λεπτή κόρα!
lampito79
01.11.2011 | 14:19
Πρωτότυπη όψη πυρηνικού μανιταριού θα το έλεγα εγώ... Πώς κόβεται;