Τσάι I: Απ' το Ουζμπεκιστάν στο Παρίσι

Τούτο το τσαγάκι ήρθε από το Παρίσι και συγκεκριμένα από το Nature & decouvertes. Είναι μαύρο, κατάμαυρο, και όπως αναγράφει η συσκευασία, περιέχει φυστίκι και αμύγδαλο. Θα σε μπερδέψει αν ανοίξεις το τσίγκινο έθνικ κουτί, χωρίς να έχεις διαβάσει τα ψιλά γράμματα στα «περιεχόμενα». Η μυρωδιά του είναι φυστικένια και φρουτώδης. Ουδεμία σχέση με το γήινο άρωμα που προσμένεις να δοκιμάσεις.

 

Και το αμύγδαλο; Πού είναι το αμύγδαλο; Δειλά δειλά, το ταπεινό αμυγδαλάκι ξεπροβάλλει πίσω από το βερίκοκο. Δυστυχώς, το καλοκαιρινό φρούτο «εμφανίζεται» αναπάντεχα στη μύτη, και στην κούπα, με τόσο δυνατή ένταση που σχεδόν υπερκαλύπτει τα ξηροκάρπια.

 

Η πρώτη φορά ήταν απογοητευτική. Ήθελα αμύγδαλο και φυστίκι. Ήθελα καπνιστό άρωμα ξηρών καρπών. Όχι γλυκανάλατο βερικοκάκι ντάλα χειμώνα.

 

Την επόμενη μέρα η δεύτερη κούπα ήταν λίγο καλύτερη. Ήξερα τι να περιμένω. Θα κρατήσω το παριζιάνικο τσάι με ρίζες απ' το Ουζμπεκιστάν στο ντουλάπι. Θα το πίνω όταν θέλω κάτι γλυκό χωρίς θερμίδες...

 

 

Οδηγίες παρασκευής για 1 κούπα τσάι:

  • 1 κούπα σχεδόν-βραστό-νερό (περίπου 95 βαθμούς Κελσίου)
  • 1 κουτ. γλυκού thé noir «Amande & Pistache»

Εκχυλίζουμε το τσάι για 4-6 λεπτά και πίνουμε.

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ