Υποβρύχιο βανίλια..

Το καλοκαίρι είναι μαστ το ...υποβρύχιο ψάρεμα, το ... υποβρύχιο κολύμπι και το ... υποβρύχιο γλυκό. Συνήθως το αγοράζουμε έτοιμο, αλλά τιμής ενεκέν όλων εκείνων των καλοκαιρινών απομεσήμερων κ των βουτηγμένων κουταλιών στο δροσερό νερό, σας παραθέτω τη συνταγή.

1κιλό ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

1/2 κ.γλ. κρεμόριο (το κρεμόριο είναι σκόνη που βοηθάει να δόσει περισσότερο όγκο κ πιο κρεμώδη υφή στα ζαχαρούχα όπως το παγωτό, η καραμέλα. Το βρίσκουμε σε φαρμακεία μόνο. Μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με λίγες σταγόνες λάϊμ ή λεμόνι)

1 κ.σ. μαστίχα ή βανίλια

εκτέλεση:

βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να δέσει κ ρίχνουμε προς το τέλος το λεμόνι. Θέλουμε το σιρόπι μας να είναι σφικτό. Όταν χλιαρώσει, ρίχνουμε το κρεμόριο, ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Όταν πλέον έχουμε μια εύπλαστη μάζα ρίχνουμε τη μαστίχα ή όποιο άρωμα θέλουμε κ ετοιμάζουμε τα κουταλάκια μας για το υποβρύχιο... σε ποτήρι του γλυκού νερού!

Μπορεί να έχει πολύ ζάχαρη, αλλά σίγουρα σε πολλούς φέρνει αναμνήσεις, χαρά, συγκίνηση κ τη φρεσκάδα της αθωότητας! Όταν ήμουνα παιδί κάθε φορά πήγαινα στο παππού κ στη γιαγιά κ με κερνούσαν υποβρύχιο βανίλια κ σοκολατάκι ''φοντανάκι''! το ένα με δίψαγε κ το άλλο με ξεδίψαγε αλλά το χρειαζόμουνα κ ένα ποτηράκι νερό παραπάνω. Άλλωστε το νερό κάνει καλό! Η γιαγιά μου συνηθίζει να λέει ''φάε ένα γλυκό, να διψάσεις, να πιείς δυο ποτήρες νερό να δροσιστούν τα μέσα σου!!'' (απίθανες οι γιαγιάδες). Το υποβρύχιο λοιπόν κ τα σοκολατάκια φοντάν είναι σήμα κατατεθέν των παιδίκων μου χρόνων. Μία μικρή σημείωση για τα σοκολατάκια: είσαι μικρό παιδί κ ζωηρό, πας στο σπίτι της αγαπημένης σου γαιγιάς, βρίσκεις στο παλιό,ξύλινο ντουλάπι της γιαγιάς που έχει τα φοντανάκια ''καβατζομένα''.. παίρνεις ένα σοκολατάκι χωρίς να σε δουν κ μετά κοιτάς ανέμελα τα σύννεφα στον ουρανό για να δεις ... αν θα βρέξει (χαχαχα!) κ φυσικά μετά το επαναλαμβάνεις, γτ η πρόγνωση του καιρού είναι δύσκολο πράγμα!

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ