Στράτα..

Ευκαιρία για ανακύκλωση στην κουζίνα από τα τόσα γιορτινά τραπέζια..

Στράτα..

υλικά: 1 μπαγκέτα λευκή (να είναι τουλάχιστον, χτεσινή..) 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδεσ σκόρδο, λιωμένες 120 γρ. μανιτάρια chapinion κομμένα σε λεπτές φέτες 100 γρ. σπανάκι baby αλάτι-πιπέρι φρέσκο 250γρ. ντοματίνια cherry κομμένα στα τέταρτα 80 γρ. διαφορα τυρια τριμμένα (φέτα, κασέρι..) 45γρ. παρμεζάνα τριμμένη 1 1/2 φλ. του τσαγιού γάλα 0 % 1 κ.σ. μουστάρδα dijon λίγη ρίγανη (προεραιτικά) 3 αυγά χτυπημένα 2 ασπράδια χτυπημένα ελαφρώς

εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλίτικο τηγάνι κ σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, μανιτάρια. Τέλος προσθέτουμε το σπανάκι,αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς κ μαγειρέυουμε μέχρι να μαραθεί. Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα (προτιμώ γτ είπαμε ότι θα είναι πιο ελαφρή από τι αλείψουμε με μία λυπαρή ουσία..), απλώνουμε από πάνω τι φάρσα που κάναμε με το σπανάκι, προσθέτουμε προεραιτικά λίγες φέτες ντομάτα από πάνω( ο λόγος να προσθεσουμε λίγα υγρά για το ψήσιμο..). Ύστερα προσθέτουμε την μισή ποσότητα από τριμμένα τυριά κ τελειώνουμε με άλλη μία στρώση από φέτες ντομάτας( τέλος μς τις ντομάτες!). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τη μουστάρδα, τα αυγά( που πρώτα τα έχουμε χτυπήση λίγο μόνα τους..), τα ασπράδια( που τα έχουμε κάνει μία ελαφριά μαρέγκα πρώτα..), περυχίνουμε το μείγμα στο ταψί κ τελειώνουμε με τα υπόλοιπα τυριά τριμμένα που έχουμε. Το σκεπάζουμε. Το βάζουμε από την προηγούμενη το βράδυ στο ψυγείο κ το ψήνουμε την επόμενη σε προθερμαινόμενο φούρνο για 40'. Σερβίρετε ζεστό.

Καλή σας όρεξη..

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ