Η αντσούγια..

Είναι ένα μικρό γυαλιστερό ψαράκι που λατρεύεται από όλη την Μεσόγειο εκατοντάδες χρόνια. Σαν φρέσκο είναι γνώστο σαν γαύρος και κονσερβοποιείμενο σαν αντσούγια. Τα λέπια του είναι τόσο μικρά, σχεδόν ανύπαρκτα, τα κοκκαλάκια του μαλακά και εκτός από το κεφάλι του που κάπως πικρίζει, όλο το ψαράκι τρώγεται. Μάλιστα είναι εξαιρετικά υγιείνο γιατί είναι πλούσιο σε πλούσιο Ω3, σε λιπαρα που μειώνουν την χοληστερίνη και προσταυτεύουν την καρδιά. Και η ζωή του είναι τόσο μικρή που δεν προφταίνει να αφομοιώσει τους θαλάσιους ρύπους όπως τα μεγαλύτερα ψάρια.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ