Τα ραβιόλια και άλλα γεμιστά ζυμαρικά..

Τα γεμιστά ζυμαρικά είναι πολύ παλιά ανακάλυψη-(1313-1375 ο Βοκκάκιος αναφέρει τα ραβιόλια). Κάθε περιοχή της Ιταλίας έχει τη σπεσιαλιτέ της, με διαφορετικά σχήματα και γέμιση. Τα ραβιόλια, που πήραν το όνομά τους από το ρήμα ravvolgere που θα πει <<τυλίγω>>, είναι σπεσιαλιτέ της Λιγκουρίας, όπως και τα πανσότι. Τα τορτελίνια και τα καπελέτι, που διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στη γέμιση, είναι από την Εμίλια και τα ανιελότι από το Πιέμοντε κ.λπ. Όσο για τις δικές μας ραβιόλες, πρέπει να έχουν κοινή καταγωγή.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ