Πουρές ελιάς..

Οι αλεσμένες ελιές δίνουν τον πουρέ τους που έχει γίνει ένα από τα πιο συνηθισμένα υλικά στην κουζίνα. Μάλιστα η πάστα ελιάς- οι αλεσμένες μαύρες ελιές με σκορδάκι,ελαιόλαδο και ξύδι- είναι πια απαραίτητο μεζεδάκι μαζί με φρυγανιστές για το ούζο. Είναι μια ελληνική εκδοχή της κλασικής ελιοσαλάτας Τapenade (ταπενάτ) από τη Ν.Γαλλία που το όνομά της βγαίνει από τη λέξη tapeno-κάππαρη. Η ταπενάτ περιέχει κάππαρη, αντσούγιες, ακόμα και τόνο πολλές φορές, εκτός από σκόρδο, λάδι και ξύδι.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ