Κρέμα πατισερί..

Λέγεται και κρέμα ζαχαροπλαστικής, αλλά και τα δυο είναι το ίδιο πράγμα, γιατί το γαλλικό όνομα της  Creme patisserie, θα πει κρέμα ζαχαροπλαστικής. Είναι μια θαυμάσια επινόηση, που μπορεί να σερβιριστεί μόνη της σαν κρέμα βανίλιας, αλλά να μπει και σε δεκάδες  συνταγές ζαχαροπλαστικής: στα εκλέρ, τα προφιτερόλια, σε μικρές πιτούλες σφολιάτας, στα μιλφέιγ, ακόμα και σαν γέμιση τούρτας.... Πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή για να κρατάει το σχήμα της, αλλά να μην παραβράσει, γιατί μπορεί να κόψει (λόγω κρόκου). Αν σας συμβεί, τη χτυπάτε λίγο στο μπλέντερ και θα ομογενοποιήθει ξανά.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ