Η πικάτα..

Η Piccata Milanese, του Μιλάνου δηλαδή είναι η ιταλική εκδοχή του αυστριακού σνίτσελ (Schnitzel). Και δεν είναι περιέργο, γιατί η Β.Ιταλία συνορεύει με τη Αυστρία. Η αυθεντική γίνεται όπως και το σνίτσελ, από λεπτές φέτες μοσχαράκι, τυλιγμένες σε γαλέτα και τηγανισμένες, που σερβίρονται με φετάκια λεμονιού (οι Ιταλοί τις σερβίρουν συχνά και με σάλσα ντομάτας). Σήμερα, γίνεται πικάτα, οπώς και σνίτσελ, και με κοτόπουλο, με χοιρινό και με ψάρι ακόμα.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ