Ρατατουϊγ..

Το Ratatouille είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Νίκαιας στην Νότια Γαλλία (ολόκληρο το ονομάτου είναι Ratatouille Nicoise). Μάλιστα μοιάζει με το ελληνικότατο πιάτο <<λαχανικά τουρλού>>. Συνήθως σερβίρεται σαν βοηθητικό πιάτο για να συνοδέψει ψάρι ή και από μόνο του γίνεται γεύμα, με μπόλικο φρέσκο ψωμί. Τα κυριότερα λαχανικά του είναι οι ντομάτες, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, οι μελιτζάνες και οι πιπεριές και φυσικά όλα ψημένα με ελαιόλαδο.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ