Το ψήσιμο του στέικ..

Το κρέας πρέπει να μην είναι παγωμένο, να το ψήσετε στα γρήγορα και να το γυρίσετε μόνο μία φορά στο μέσο του ψησίματος.Χρησιμοποιήστε ένα ρολόϊ για χρονόμετρο.(Το μικρό νούμερο είναι για στέικ πάχους 2 εκ. το μεγάλο για 2 1/2 εκ.περίπου):Για ελαφρά ψημένο (saignent γαλλικά, medium rare αγγλικά) 2-3' κάθε πλευρά, για μέτριο ψήσιμο (`a point γαλλικά και medium αγγλικά), 3-5' από κάθε πλευρά και για καλοψημένο (bien cuit γαλλικά, well done αγγλικά), το ψήνετε 3-5' περισσοτερο. Όμως το καλοψημένο στέικ γίνεται σκληρό! Αφήνετε το στέικ σε ζεστό πιάτο για 4-5' πριν το σερβίρετε. Οι ίνες του θα χαλαρώσουν και το κρέας θα είναι πιο τριφερό.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ