ΦΟΡΜΑΚΙΑ

Ένα είδος καρυδόπιτας που το βάζουμε σε ατομικά φορμάκια και παίρνει από αυτά το όνομα του...

Υλικά ( για περίπου 26 κομμάτια)

1 ποτήρι ζάχαρη

2 αυγά

1 ποτήρι βούτυρο λιωμένο χλιαρό (soft)

1 ποτήρι γάλα με 1 κ.γ. αμμώνια

1 φλιτζανάκι καφέ κονιάκ

2 ½ ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Ανακατεύουμε τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα. Ψήνουμε για 25 ή 30 λεπτά στους 170 βαθμούς (αέρα).

Για το σιρόπι

2 ποτήρια ζάχαρη

2 ½ ποτήρια νερό

Για τη σοκολάτα

200 gr κουβερτούρα λιωμένη

1. Οι φόρμες είναι ατομικές (για το καραμελέ)

2. Τις βουτυρώνουμε καλά

3. Όταν ψηθούν για να στέκονται καλά αφαιρούμε λίγο από το κέικ που προεξέχει έτσι ώστε να στέκονται στο πιάτο

4. Όταν ρίξουμε το σιρόπι γυρίζουμε τα γλυκά μια-δύο φορές για να πάει το σιρόπι παντού

5. Στη κουβερτούρα ρίχνουμε και λίγο σπορέλαιο

6. Στολίζουμε με αμύγδαλο φιλέ

7. Ποτήρι =το ίδιο για όλα τα υλικά

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ