Ατομικά στρογγυλά ψωμάκια

Μια απλή ζύμη που προσφέρει  τραγανή κρούστα και  μαλακή ψίχα.

 

Υλικά 

 

  • 25γρ νωπή μαγιά
  • 600γρ νερό
  • 1κλ αλεύρι σκληρό
  • 20γρ αλάτι
  • 20γρ ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Σχηματίζουμε ένα πηγάδι με το κοσκινισμένο αλεύρι και τη ρίχνουμε στο κέντρο του προσθέτοντας τη ζάχαρη.Αυτή η συνταγή μπορεί να γίνει στο μίξερ με γάντζο για να πετύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Ζυμώνουμε τη ζύμη σε χαμηλή ταχύτητα για 3 λεπτά για να ομογενοποιηθεί και να έχει μια μικρή ελαστικότητα.Δουλεύουμε τη ζύμη στη δεύτερη ταχύτητα για 10 λεπτά περίπου.Ενσωματώνουμε το αλάτι 5 λεπτά πριν το τέλος του ζυμώματος.Σχηματίζουμε μια μπάλα και καλύπτουμε τον κάδο με μια διάφανη μεμβράνη ή ένα πανί.Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο στους 30 βαθμούς κελσίου για 1 ωρα περίπου . Πλάθουμε τη ζύμη σε ατομικά στρογγυλά ψωμάκια ή σε ό,τι σχήμα θέλουμε .Βάζουμε την ζύμη να φουσκώσει ξανά στις ίδιες συνθήκες για 30 λεπτά περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς κελσίου και φουρνίζουμε αμέσως. Ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί τα ψωμάκια μας ,χτυπώντας τα στο πάνω μέρος. Ο θόρυβος θα πρέπει να είναι υπόκωφος. Μεταφέρουμε το ψωμί μας απο τη λαμαρίνα σε σχάρα για να μην τραβήξει υγρασία.

 

 

Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά αλέυρια,ολικής αλέσεως ή οχι, θα εκπλαγείτε απο το αποτέλεσμα.

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ