Ζύμη για λουκουμάδες

Φωτο συνταγής Ιάκωβος Κ.

 

Yλικά

 

  • Νερό 250gr
  • Ζάχαρη 12gr
  • Μάγια νωπή 12gr
  • Βανίλια σκόνη 1δόση
  • Ελαιόλαδο 30gr
  • Κανέλα σκόνη 1gr
  • Αλεύρι σκληρό 250gr

 

Εκτέλεση

 

Τοποθετούμε τα υλικά (μάγια, νερό ,ζάχαρη ,βανίλια ,ελαιόλαδο και κανέλα ) μέσα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με την βοηθεια ενός σύρματος χειρός μέχρι την πλήρη ενσωμάτωση των υλικών .Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι μέσα στο μπολ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου το αλεύρι ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το τοποθετούμε στο φούρνο στους 30 βαθμούς κελσίου για τριάντα λεπτά περίπου μέχρι να διπλασιάστει ο αρχικός του όγκος.Με ένα κουταλάκι κόβουμε μέσα σε κατσαρόλα με λάδι το οποίο είναι καλά προθερμασμένο .Ο καλύτερος τρόπος για να βγουν οι λουκουμάδες μας ολοστρόγγυλοι είναι βουτώντας το κουταλάκι σε ένα μπολ με νερό χλιαρό για κάθε δύο λουκουμάδες .Αφού τους τηγανίσουμε τους στραγγίζουμε πάνω σε μια σχάρα .Τέλος περνάμε μέλι , κανέλα σκόνη και καρύδια ψιλοκομένα .

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ