Πίτσα μαργαρίτα με ντοματίνια και βασιλικό

Φωτο συνταγής Ιάκωβος Κ.

 

Υλικά για τη ζύμη

 

  • Αλεύρι σκληρό 500gr
  • Νερό 250gr
  • Αλάτι 12gr
  • Μάγια ξηρή 15gr
  • Eλαιόλαδο 25ml
  • Ζάχαρη 7gr

 

Υλικά για τη Σάλτσα

 

  • Τομάτες ώριμες 100gr
  • Κρεμμύδι 15gr
  • Σκόρδο 1/2 σκελ
  • Ελαιόλαδο 10gr
  • Αλάτι κ.π
  • Πιπέρι μαύρο  κ.π
  • Βασιλικός 2 φύλλα
  • Ζάχαρη κ.π
  • Τυρί μοτσαρέλα 250gr   
  • Ντοματίνια 5 τεμ.(προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

 

Κάνουμε τη ζύμη ρίχνοντας το αλεύρι σε ένα μπόλ ανοίγοντας το σε σχήμα <<σιντριβανιού>>.Ρίχνουμε όλα τα υλικά με λίγο  νερό στην αρχή και πάντα προσέχοντας η μαγιά να μην έρθει σε άμεση επαφή με το αλάτι.Ζυμώνουμε αργά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό καθώς σταδιακά το προσθέτουμε .Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μια πετσέτα  για 30  λεπτά περίπου. Ξεκινάμε παράλληλα την παρασκεύη της σάλτσας .Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις τομάτες κομμένες σε καρέ και προσθέτουμε εάν χρειάζεται λίγο νερό. Βράζουμε για 20 λεπτα περίπου ,προσθέτοντας στο τέλος τον ψιλοκομμένο βασιλικό.Ελέγχουμε την πυκνότητα και τα καρυκεύματα της σάλτσας.Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη ή τη βέργα σε στρογγυλό σχήμα στο μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε .Aλείφουμε με λίγη λιπαρή ουσία το ταψάκι μας. Aπλώνουμε τη ζύμη μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Aπλώνουμε την σάλτσα και καλύπτουμε σε όλη την επιφάνια με κομμάτια τυριού (  τριμμένο ή σε φέτες ). Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου  για  30 λεπτά περίπου.  

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ