Σοκολατένια Γλειφιτζούρια

Για τα γενέθλια του ανηψιού μου έγινα μια master chef θεία.

Βασίστηκα στη συνταγή για σοκολατένια γλειφιτζούρια του Σ. Παρλιάρου από το βιβλίο του "όλο σοκολάτα" και απλώς έκανα τις δικές μου "παρεμβάσεις".

 

Λοιπόν, αγοράζεις όση και όποια σοκολάτα θέλεις (εγώ πήρα 3 ΙΟΝ γάλακτος και 1 Lacta). Βάζεις στο mixer μπισκότα (κατά προτίμηση όχι πολύ γλυκά) και τα χτυπάς ώστε να τριφτούν εντελώς. Λιώνεις σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, προσθέτεις λίγη κρέμα γάλακτος και αν θέλεις λίγη άχνη και στη συνέχεια προσθέτεις στο μίγμα το τριμμένο μπισκότο. Συνεχίζεις να ανακατεύεις ώσπου να γίνει ένα ομογενές (απολαυστικό) μίγμα. Βάζεις λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και χρησιμοποιώντας μια φόρμα σιλικόνης, ένα κουτάλι, μια απλή πλαστική φόρμα μπισκότων ή ένα χωνί, ρίχνεις το μίγμα σου σε μικρά "κυκλάκια". Στη συνέχεια τοποθετείς το ξυλάκι (αρκούν τα ξυλάκια για σουβλάκια) στη μέση της κάθε μπαλίτσας.

 

Φροντίζεις να έχεις δημιουργήσει κατάλληλο χώρο στο ταψί ώστε να μην πέσει το ξυλάκι πάνω σε κάποιο γλειφιτζούρι. Έπειτα, ρίχνεις πάνω στις σοκολατένιες επιφάνειες ότι βάζει ο νους σου, προσωπικά διάλεξα: τριμμένο μπισκότο Παπαδοπολου, τριμμένο μπισκότο oreo, τριμμένη ροζ σοκολάτα, πολύχρωμη τρούφα και m&m's. Τοποθετείς το ταψί στο ψυγείο.

 

Το ελέγχεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε μόλις κρυώσει και στερεοποιηθεί λιγάκι ώστε προαιρετικά να μπορείς να τα αναποδογυρίσεις και να βάλεις επικάλυψη κι από την άλλη πλευρά. Σε περίπου 2 ώρες θα είναι έτοιμα. Τόσο απλά και εντυπωσιακά!

Μμμμμμ....

 

Tip1 : Θα χρειαστείς σίγουρα ένα άτομο να σε βοηθάει γιατί τα 2 χέρια είναι λίγα.

Tip2: Να έχεις σκεφτεί που θα τοποθετήσεις τα ξυλάκια ώστε να μη χαλάσουν τα γλειφιτζούρια.Καλή ιδέα είναι να κόψεις μια πατάτα στα δύο και να την τυλίξεις με αλουμινόχαρτο.Δες τη φωτογραφία και θα καταλάβεις.

Tip3: Πρέπει να καταναλωθούν σχετικά γρήγορα, πριν αρχίσουν να λιώνουν.

(0) Σχολιάστε
(2) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ