Πανεύκολο κέικ

Πρόκειται για ένα πανεύκολο κέικ το οποίο έμαθα από την Ουκρανή συγκάτοικό μου όταν ήμουν Erasmus φοιτήτρια. Δεν ανακάλυψε τον τροχό αλλά έχει λίγα υλικά, είναι γρήγορο, δεν απαιτεί μίξερ και μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές ανάλογα με το τι σας αρέσει. Η΄δόση είναι μικρή όχι όπως τα συμβατικά κέικ αλλά αν θέλετε μπορείτε να διπλασιάσετε την δόση.

 

Υλικά:

1 ποτήρι (του ουίσκι) αλεύρι για κέικ (ή αν δεν έχετε ή βρίσκεστε σε χώρα όπου δεν υπάρχει έτοιμο μπορείτε να βάλετε απλό αλεύρι και να προσθέσετε 2 κουταλιές του γλυκού περίπου baking powder)

1 ποτήρι (του ουίσκι) άχνη ζάχαρη

λίγη σόδα (κοφτή κουταλιά του γλυκού)

μία βανίλια

2-3 αυγά

γάλα (όσο πάρει)

μαργαρίνη (γύρω στα 100 γρ.)

κανέλλα (σκόνη), γαρύφαλο (σκόνη), κακάο (προαιρετικά, μπορείτε να δοκιμάσετε οποινδήποτε συνδυασμό)

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με το χτυπητήρι μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη σταδιακά συνεχίζοντας το χτύπημα. Στην συνέχεια προσθέτουμε την σόδα, την βανίλια (και το baking αν δεν έχουμε αλεύρι για κέικ). Ζεσταίνουμε την μαργαρίνη για πολύ λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων ώστε να υγροποιηθεί και την προσθέτουμε στο μίγμα (ΠΡΟΣΟΧΗ!!!μην την ζεστάνετε πάρα πολύ ώστε να μην γίνουν τα αυγά ομελέτα). Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά ανακατεύοντας και στο τέλος προσθέτουμε το γάλα ώστε να έχει το μίγμα την γνωστή υφή του κέικ. Αν θέλουμε βάζουμε και τα προαναφερθέντα μπαχαρικά ή κακάο.

Το κέικ είναι έτοιμο για ψήσιμο σε προσθερμασμένο φούρνο, με αέρα στους 200 βαθμούς. Η διάρκεια του ψησίματος ποικίλλει ανάλογα με τον φούρνο, αν κάνετε μία δόση θα χρειαστεί γύρω στα 20 λεπτά οπότε την πρώτη φορά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί.

 

 

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ