ITALIAN PIZZA… ΜΕ TOPPING MARGHERITA

Τόσο απλή αλλά παράλληλα και τόσο νόστιμη αυτή η πίτσα Μαργαρίτα είναι top στις επιλογές μου, δεν είναι τυχαίο που ονομάζεται η βασίλισσα της πίτσας..Για να δούμε όμως πως μπορούμε να την φτιάξουμε στο σπίτι με δικά μας αγνά υλικά.

 

Υλικά για τη ζύμη:

 

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

 2/4 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6/4 του φλιτζανιού

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

 

Εκτέλεση ζύμης:

 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με 1/3 της κούπας χλιαρό νερό την μαγιά με τη ζάχαρη και το αφήνουμε για 10 λεπτά να αφρίσει. Στο μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα άλλο σκεύος το αλεύρι με το αλατι και κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα. Αφού έχουν περάσει 10 λεπτά ρίχνουμε το πρώτο μείγμα στην λακκούβα που φτιάξαμε και ανακατεύουμε από μέσα προς τα έξω με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζυμη.Στη συνεχεία βγάζουμε την ζύμη από το μπολ και την ακουμπάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ξεκινάμε να ζυμώνουμε απαλά. Προσθέτουμε αλεύρι αν χρειαστεί μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και λεία. Αφού έχουμε τελειώσει με το ζύμωμα την χωρίζουμε σε δυο ισα κομμάτια και τους δίνουμε σφαιρικό σχήμα. Με το ελαιόλαδο λαδώνουμε 2 μπολ και βάζουμε μέσα τις ζύμες για να φουσκωνόσουν.Τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε σε ένα θερμό μέρος του σπιτιού  για 1ωρα και 30 λεπτά να διπλασιαστουν.Μετα αποθηκεύουμε την μια μπάλα ζύμης στην κατάψυξη οπού συντηρείται για ένα μηνά και με την άλλη φτιάχνουμε την πίτσα που θελουμε.Συνισταται να ανοίξουμε τη ζύμη με τα χεριά σε 12 πόντους πάχος και να την τοποθετήσουμε σε λαδωμένο ταψι.Οσο θα φτιάχνουμε το topping μπορούμε να την έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να ξαναφουσκωσει λίγο.

 

Υλικά για topping Margherita:

 

1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας η κον κασσε ντομάτας 

300 γρ τριμμένη μοτσαρελλα

3-4 φύλλα φρέσκο βασιλικό

 

Εκτέλεση:

 

Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα στην πίτσα αφήνοντας τα άκρα χωρίς σάλτσα όσο μπορούμε. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρελλα όλη την επιφάνεια της πίτσας τόσο όσο να γίνει μια καλή στρώση με τυρί πιο πολύ στο μέσο λιγότερο στα άκρα. Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού όπως είναι, αν θέλετε μπορείτε αν τα ψιλοκόψετε. Είναι έτοιμη για ψήσιμο! Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º πάνω κάτω για 15 λεπτά το πολύ.

 

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ