Κουλουρακια πορτοκαλιου της γιαγιας μου…

Πεντανοστιμα κουλουράκια πορτοκαλιού από την αγαπημένη μου γιαγιά Δέσποινα..Αυθεντική ναυπλιώτικη συνταγή για μαλακά κουλουράκια για τον καφέ η το σνακ της ημέρας.

 

Υλικά: 

 

1 κούπα ελαιόλαδο

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του

1 κ.γ. σόδα

½ κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. γλυκάνισο

Αλεύρι φαρίνα απ (όσο πάρει)

 

Εκτέλεση:

 

Σε μια μπασινα βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φουετ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μέσα στον χυμό πορτοκάλι ρίχνουμε τη σόδα και ανακατεύουμε για να διαλυθεί. Έπειτα ρίχνουμε το μίγμα μέσα στην μπασινα  και στη συνέχεια το ξύσμα, τη κανέλα και το γλυκάνισο. Ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε να ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά, ώστε το μείγμα να ξεκολλά από τα τοιχώματα. Η ζύμη είναι έτοιμη και μπορούμε να φτιάξουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε. Τα ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ