Μια ιδιαιτερη μακαροναδα..

Τσιγαριστή μακαρονάδα μαγειρεύουμε σήμερα με την φίλη μου Αγγελική…Συνταγή της μαμάς της Ελένης…Μόλις την δοκίμασα απλά δεν ήθελα τίποτε άλλο… Απλή με έντονη γεύση και πολύ γρήγορη!

 

Υλικά:

 

1 πακέτο μακαρόνια 

1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

αλάτι – πιπέρι

 

Εκτέλεση:

 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει . Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο να τσιγαριστει. Σπάμε τα μακαρόνια στη μέση και τα βάζουμε και αυτά στην κατσαρόλα να τα τσιγαρίσουμε τοσο ώστε να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα προς το καφέ.Ανακατεύουμε συχνά για να πάρουν όλα τα μακαρόνια χρώμα .Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι .Βράζουμε 1 λίτρο νερό στον βραστήρα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπάσει τα μακαρόνια .Τα αφήνουμε να βράσουν (5 λεπτά) συνήθως δεν χρειάζεται να τα στραγγίξουμε γιατί απορροφούν το νερό και είναι έτοιμα .Αν όμως είναι έτοιμα και έχουν λίγο νερό απλά τα στραγγίζουμε .Η τσιγαριστή μακαρονάδα είναι έτοιμη! Τη σερβίρουμε με λίγη μυζήθρα τριμμένη η όπως αλλιώς θέλει ο καθένας.

 

Tip: Για περισσότερη γεύση την ώρα που βράζουν τα μακαρόνια προσθέτουμε ένα κύβο ζωμό κρέατος η αν έχουμε φτιάξει ζωμό τα βράζουμε με αυτόν.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ