Σκιουφικτο με βουβαλινο γιαουρτι..

Εχω μια αδυναμια στα βουβαλισια προιοντα και προσπαθω να τα χρησιμοποιω οσο γινεται καλυτερα στα σπιτικα μου φαγητα..Γιαουρτι, βουτυρο, γαλα,χειροποιητα ζυμαρικα με βουβαλισιο γαλα…μου αρεσουν ολα!!!! Αυτη τη φορα εφτιαξα κρητικα μακαρονια σκιουφικτο με βουβαλινο γιαουρτι και κοκκινιστο κοτοπουλο στο φουρνο…Μαγεια…

 

Υλικα για 4 ατομα:

 

1 συσκευασια σκιουφικτο 500γρ

1 βουβαλινο γιαουρτι

2 κονσερβες concasse ντοματα

4 μπουτια κοτοπουλο

λιγο τριμμενο τυρι κεφαλογραβιερα

4 μανιταρια μικρα κομμενα σε φετες

μια πρεζα ζαχαρη

θυμαρι

αλατι πιπερι

 

Εκτελεση:

 

Ας αρχισουμε βαζοντας τα μπουτια κοτοπουλο σε ενα ταψι μαζι με την ντοματα concasse τη ζαχαρη και λιγο νερακι για να μην μας κολλησουν. Προθερμενουμε τον φουρνο στους 190 βαθμους για 10 λεπτα στον αερα και τοποθετουμε το ταψι στη μεσαια σχαρα για 1,5 ωρα. Στη συνεχεια βραζουμε τα μακαρονια σε μια κατσαρολα το μισο χρονο απ οτι χρειαζεται στην προκειμενη περιπτωση για 7 λεπτα.Τα σουρωνουμε. Μετα αφου εχουν γινει τα μπουτια κοτοπουλο τα βγαζουμε απο το ταψι και προσθετουμε τα μανιταρια και τα μακαρονια στο ιδιο ταψι με λιγο νερο ισα ισα να σκεπαστουν. Τα αφηνουμε για 10-15 λεπτα και τα ανακατεουμε  καθε τοσο. Μολις γινουν τα μακαρονια βαζουμε το βουβαλινο γιαουρτι και ανακατευουμε πολυ καλα,στη συνεχεια βαζουμε και  το κοτοπουλο και το ανακατευουμε μαζι με τα μακαρονια. Ριχνουμε λιγο τριμμενο τυρι απο πανω και το αφηνουμε για περιπου 5 λεπτα στο φουρνο στην πανω αντισταση. Μολις λιωσει το τυρι το βγαζουμε απο το φουρνο και το φαγακι μας ειναι ετοιμο!

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ