Pancakes for all..

Για τα κυριακατικα πρωινα.. μια ευχαριστη εκπληξη στον αγαπημενο μας..τα pancakes στα πρωινα της Αμερικης δινουν και περνουν,εχουν την τιμιτικη τους σε καθε αμερικανικο τραπεζι, τα συνοδευουν συνηθως με maple syrup ομως υπαρχει και η αλμυρη εκδοχη τους με μπεικον και τηγανιτα αυγα.Η παρακατω συνταγη ταιριαζει και με γλυκο και με αλμυρο εχει  ουδετερη γευση.

 

Υλικα:

 

αλευρι για ολες τις χρησεις  225γρ

σοδα μαγειρικη ½ κ.γ

ζαχαρη κρυσταλλικη 25γρ

αυγα 2τεμ

γαλα 300γρ

βουτυρο λιωμενο 50 γρ (οχι μαργαρινη)

αλατι μια πρεζα

 

Εκτελεση:

 

Κοσκινιζουμε το αλευρι μαζι με τη σοδα σε ενα μπολ και προσθετουμε την ζαχαρη τα αυγα το αλατι και τελος το λιωμενο βουτυρο με το γαλα.Ανακατευουμε καλα με ενα fouet (αυγοδαρτη) , σκεπαζουμε το μειγμα και το αφηνουμε να ξεκουραστει στο ψυγειο για μιση με μια ωρα.

Στη συνεχεια βαζουμε ενα αντικολλητικο τηγανι στο ματι σε δυνατη φωτια, θελουμε να καψει καλα.Το σκουπιζουμε με ενα χαρτι που το εχουμε περασει απο βουτυρο μαλακο. Περνουμε την κουταλα της σουπας  ανακατευουμε το μειγμα καλα και ριχνουμε μια ποσοτητα ιση με την μπουνια του χεριου μας στη μεση του τηγανιου,αυτο θα απλωσει και θα σταματησει μονο του.Χαμηλωνουμε τη φωτια στο μισο.Μολις αρχισει να κανει τρυπουλες τοτε γυρναμε με μια σπατουλα  το pancakes απο την αλλη. Θα παρατηρησουμε οτι φουσκωνει λιγο δεν το παταμε γιατι το θελουμε αφρατο.Το αφηνουμε για περιπου 2 λεπτα και το ξαναγυρναμε για λιγα δευτερολεπτα.Το βγαζουμε απο το τηγανι και ειναι ετοιμο! Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια και για τα υπολοιπα.

 

Τα πρωτα που θα κανετε ισως δεν βγουν τοσο καλα οσο τα περιμενετε αυτο γιατι πρεπει να προσαρμοστουν στην θερμοτητα του τηγανιου.Ανα 3 με 4 pancakes ξανα βουτυρωνουμε το τηγανι για να μην μας κολλησουν.

Η ποσοτητα που θα βαλετε στο τηγανι ειναι δικη σας επιλογη μικρα -μεγαλα ειναι το ιδιο νοστιμα.

Αν εχετε κουπατ με σχεδια μπορειτε αφου τα βγαλετε απο το τηγανι να τα κοψετε , τα παιδια θα ξετρελαθουν με τα σχηματα και τα σχεδια!Για περισσοτερη νοστιμια σε καθε φετα βαζουμε λιγο βουτυρο (στην μυτη του κουταλιου) οσο ακομα ειναι ζεστα για να λιωσει.

 

Συνοδευονται με μελι, σιροπι σφενδαμου , με φρουτα, dulce de leche, σαλτσα καραμελας,τηγανιτα αυγα με μπεικον, με τυρι λιωμενο και πολλα αλλα.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ