Σε ενα τηγανι..

Σε ενα τηγανι βρισκεται η εμπνευση μου αυτη τη φορα… κατι γρηγορο ευκολο με οτι ειχα στο ψυγειο.. τελικα αυτη η ”ομελετα” ηταν super!!

 

 

Υλικα:

 

2 αυγα 

1 φιλετο κοτοπουλο

1 ποτηρακι του κρασιου βουβαλινο γαλα

1 μανιταρι portobello (αλλιως 3 μικρα champion)

φρεσκο θυμαρι προαιρετικα

μιση κουταλια του γλυκου καρυ

λιγο τριμμενο τυρι αλμυρο

ελαιολαδο

αλατι πιπερι

 

Εκτελεση:

 

Σε ενα τηγανι ριχνουμε λιγο ελαιολαδο και το αφηνουμε να καψει. Κοβουμε το φιλετο κοτοπουλο σε μπουκιτσες και το βαζουμε στο τηγανι για να παρει χρωμα και να θωρακιστει απ εξω για να ειναι ζουμερο μεσα. Στη συνεχεια κοβουμε το μανιταρι σε λεπτες λωριδες αφου εχουμε καθαρισει το εξωτερικο του και το ριχνουμε και αυτο στο τηγανι.Τα ανακατευουμε μεχρι να μαραθουν τα μανιταρια. Σε ενα μπολ σπαμε 2 αυγα και βαζουμε το βουβαλινο γαλα, αλατι -πιπερι.Τα χτυπαμε καλα. Στο τηγανι ριχνουμε το καρυ και το θυμαρι και ανακατευουμε ξανα πολυ καλα να παει παντου, αν ξερετε και το κολπακι με το τηγανι στον αερα ακομα καλυτερα. Χαμηλωνουμε τη φωτια και ριχνουμε το μειγμα των αυγων στο τηγανι. Αν θελετε το ανακατευεται και θα γινει πολυ πιο γρηγορα αλλιως υπομονετικα σε χαμηλη φωτια περιμενουμε να γινει το αυγο.Το κουναμε καθε τοσο αριστερα -δεξια για να γινει ομοιομορφο.Αν το εχετε σε μετρια προς χαμηλη φωτια να μην το φοβαστε δεν θα κολλησει στο τηγανι. Βγαζοντας την απο το τηγανι πασπαλιζουμε με λιγο τριμμενο τυρι.

 

Tips: Για καλυτερο αποτελεσμα αν δεν ανακατεψουμε την ομελετα, την σπεπαζουμε με ενα καπακι κατσαρολας, ετσι η θερμοτητα δεν χανεται και θα γινει πολυ πιο γρηγορα..

 

Υλικα

 

{Aυτη ειναι η super ομελετα μου… το βουβαλινο γαλα δινει τις μυρωδιες του και μας ταξιδευει στο χωριο, ενω ο συνδιασμος με το κοτοπουλο ειναι εκρηκτικος!}

 

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ