Σαλάτα με λαχανάκια βρυξελλών και γλυκιά κολοκύθα

Συστατικά:

Για τη σάλτσα

2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο καλής ποιότητας

1/4 φλιτζανιού παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon

Αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά)

Για την Σαλάτα

1 κ.σ βούτυρο Λαχανάκια Βρυξελλών, καθαρισμένα και κομμένες στη μέση

Κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια

Αποξηραμένα cranberries Καρύδια, θρυμματισμένη με το χέρι

Ψίχα από ηλιόσπορου

5 - 6 κάστανα βρασμένα

Ένα όμορφο μπλε τυρί, θρυμματισμένο με το χερι

Κόκκινο μαρούλι σγουρό, ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Για να κάνουμε τη sauce, χτυπάμε ελαφρά μαζί το ξύδι και τη μουστάρδα Dijon. Σιγά-σιγά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε ελαφρά, μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερόνουμε αν χρειάζεται.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών και την κολοκύθα με το βούτυρο. Μαγειρεύουμε τα λαχανικά μας, γυρίζοντας περιστασιακά και ραντίζοντας τα με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν.

Παράλληλα σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα κάστανα για 45- 50 λεπτά.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το μαρούλι με την sauce balsamico. Μεταφέρουμε το μαρούλι σε μία πιατέλα, προσθέτουμε τα λαχανάκια, την κολοκύθα, τα  cranberries, τα καρύδια, ψίχα ηλιόσπορων, τα κάστανα και το μπλε τυρί θρυμματισμένο.

Μία σαλάτα ιδιαίτερη! Καλή μας όρεξη!

cookloveforever.blogspot.gr

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ