Μανιταρόσουπα βελουτέ με γλυκοπατάτα

Υλικά

500γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο

1/2 φλιτζ. του τσαγιού αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

5 κ.σ ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο - λιωμένο

1 γλυκοπατάτα μεγάλη ή 2 μικρές

500ml ζωμό κότας

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

αλάτι πιπέρι (αν χρειάζεται)

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε την γλυκοπατάτα (όπως είναι, δεν την καθαρίζουμε) για 1ώρα μέχρι να μαλακώσει και να μπορεί να τρυπηθεί εύκολα με ένα πιρούνι. Ξεπλένουμε με κρύο νερό τα πορτσίνι και στη συνέχεια τα βάζουμε σε μπολ και τα σκεπάζουμε με βραστό νερό για 15 λεπτά. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε τα ποδαράκια, τα σκουπίζουμε καλά με υγρή πετσέτα και τα κόβουμε σε φέτες. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, και την γλυκοπατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρότερα κομμάτια. Τα ανακατεύουμε συχνά μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια. Στραγγίζουμε τα πορτσίνι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σουρώνουμε το νερό τους και κρατάμε περίπου μισό φλιτζ. του τσαγιού. Μόλις σοταριστούν καλά τα υλικά στην κατσαρόλα προσθέτουμε το ζωμό και το νερό από τα πορτσίνι. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε από την εστία την σούπα και με την ειδική ράβδο ή το μπλεντεράκι μας αλέθουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα βελούδινο αποτέλεσμα. Επιστρέφουμε στην φωτιά για να προσθέσουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Η σούπα αυτή είναι πεντανόστιμη και πολύ θρεπτική.

 cookloveforever.blogspot.gr

(1) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
Vak_J
03.07.2013 | 15:22
Έχω δοκιμάσει 3-4 φορές και κάθε φορά ενθουσιάζομαι με την γεύση της.. Μια παραλλαγή της συγκεκριμένης σούπας είχα δοκιμάσει σε ένα εστιατόριο στον Θαλασόκοσμο, στις Γούβες Ηρακλείου...