Πάπια σαν καραμέλα!!!

Υλικά

Δύο φιλέτα στήθος πάπιας

100ml ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

50γρ. τζίντζερ σε σκόνη

20ml μηλόξιδο

60ml σάλτσα σόγιας

2κ.σ μέλι

1 1/2κ.σ μείγμα 5 μπαχαρικών(για κοτόπουλο)

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την μαρινάδα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ εκτός από την πάπια. Προσθέτουμε την πάπια και την αφήνουμε να μαριναριστεί 1 ολόκληρη μέρα. Την επομένη, ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το λίπος τους είτε ολόκληρα τα φιλέτα είτε σε φιλετάκια για 10 με 15 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Η πάπια μπορεί να ψηθεί σε όσους αρέσει medium (έξω ψημένη αλλά υγρή και ζουμερή, στο κέντρο ροζ) ή medium well (έξω και μέσα ψημένη, απλώς μέσα μια υποψία ροζ, έχει αποχυμωθεί αρκετά).

http://cookloveforever.blogspot.gr/

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ