Φιλέτο στήθους πάπιας με sauce πορτοκάλι

Υλικά

1/2 κιλό στήθος πάπιας

1 κ.σ βούτυρο

για  την sauce

1/2 φλ.τσαγιού φυσικό χυμό πορτοκάλι

1/2 φλ.τσαγιού λικέρ πορτοκάλι

1 κ.σ καστανή ζάχαρη

1 κ.σ μουστάρδα πικάντικη (dijon)

1 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη

1 κ.γκ. κόρν φλάουερ

ξύσμα δύο πορτοκαλιών

 

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά τα φιλέτα και τα χαράζουμε από την πάνω μεριά της πέτσας. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις πάρει δυνατή θερμοκρασία τοποθετούμε τα φιλέτα από την πάνω μεριά και στη συνέχεια από την μεριά του ψαχνού.

Ψήνετε όπως το θέλετε, ο ποιο διαδεδομένος τρόπος είναι σε δυνατή φωτιά καλοψημένο έξω και ροζ μέσα χωρίς αίμα (με την πάπια δεν διατρέχουμε τον κίνδυνο που θα είχαμε με το κοτόπουλο) Για την sauce Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το χυμό (κρατάμε λίγο για να διαλύσουμε το κόρν φλάουερ), το λικέρ, την ζάχαρη, την μουστάρδα και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια αφού πρώτα τα έχουμε βάλει σε ένα κατσαρολάκι με κρύο νερό να πάρουν βράσει  για να ξεπικρίσουν (την διαδικασία αυτή την ακολουθούμε δύο φορές) και στη συνέχεια ρίχνουμε το διαλυμένο κόρν φλάουερ. Τέλος ρίχνουμε το τζίντζερ και η sauce είναι έτοιμη. Σερβίρεται κομμένο σε φέτες κάθετα στις ίνες του, περιχύνουμε την sauce πάνω από τα φιλέτα και για γαρνιτούρα χρησιμοποιούμε φέτες πορτοκαλιού με ή χωρίς την σάρκα.

http://cookloveforever.blogspot.gr/

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ