κοτορολάκια με πράσα και καρότα

Φύλλο κουρού για πίτες

Υλικά για την γέμιση 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 καρότο τριμμένο 2 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα 150 ml κρέμα γάλακτος 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου βρασμένο 1 πρέζα μοσχοκάρυδο ½ φλ. τριμμένη γραβιέρα αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ρίχνουμε τα πράσα και το τριμμένο καρότο. Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 8’-10’, μέχρι να γίνουν διάφανα και να μαλακώσουν . Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και σιγομαγειρεύουμε για 4-5’ μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το τυρί. Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο, το λιανίζουμε σε ίνες με τα χέρια και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα της γέμισης. Παίρνουμε το φύλλο κουρού και κόβουμε το κάθε φύλλο σε 6 μεγάλα φύλλα. Ισομοιράζουμε τη γέμιση στα φύλλα, αλείφουμε τις άκρες του φύλλου με λίγο νερό και κλείνουμε την κάθε κοτόπιτα διπλώνοντας την σαν ρολό. Πιέζουμε καλά και στρίβουμε τις άκρες να κλείσουν. Αφού τα φτιάξουμε όλα, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα, τα αλείφουμε με διάλυμα αυγού + γάλα (προαιρετικά) και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 30’ μέχρι να ροδίσουν καλά. 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ