Σουτζουκάκια σμυρναίικα της θείας Έρμας

Υλικά για τα σουτζουκάκια

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιος 1 αυγό 3 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα μπαγιάτικο μουσκεμένο και τριμμένο με κρασί μαυροδάφνη 1 κ.σ βρώμη QUAKER 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη ½ κ.γ κύμινο τριμμένο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για την σάλτσα

500γρ. ντομάτα τριμμένη 1 κ.σ βούτυρο 1 κ.σ κοφτή  ζάχαρη λίγο αλάτι λίγο κύμινο 1 ποτήρι του κρασιού μαυροδάφνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά  μαζί με όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ζυμώνουμε  καλά να ενωθούν τα υλικά. Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα σουτζουκάκια.  Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μας  να ροδίσουν.  Σε φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας,  το βούτυρο, την ζάχαρη, λίγο αλάτι, δύο πρέζες κύμινο και ένα ποτήρι του κρασιού κρασί μαυροδάφνη. Αφήνουμε να βράση για 20 λεπτά, ίσως χρειαστεί και λίγο νεράκι κατά την διάρκεια της βράσης . Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και συνεχίζουμε να σιγομαγειρεύουμε για ακόμη 15 λεπτά. Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, μπορείτε να ψήσετε τα σουτζουκάκια στον φούρνο στους 200°C για περίπου 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά και μετά να τα μεταφέρετε στη σάλτσα. 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ